10 неща, които продуктивните хора правят сутрин

10 неща, които продуктивните хора правят сутрин

Използвайте часовете до обяд, за да организирате деня си, съветват експертите. Това са най-ценните часове на деня и ако се съсредоточите ще дадете позитивен тон на целия ден. Живейте по – щастливо, с по – малко стрес и без напрежение.

Вижте кои са 10 неща, които организираните хора правя в първите часове на деня:

Стават рано

Според проучване хората, които стават рано да по – продуктивни. Ако сте от ранобудните (това означава, че ставате рано дори в почивните дни), значи имате способността да организирате по – лесно деня си спрямо совите – хората, които лягат късно и стават късно. Ранобудните могат спокойно да започнат деня, защото имат достатъчно време за всичко  - от приготвянето за закуската до гладенето на дрехите.

Пият вода

Точно след като се събудят. Много важно е като станете сутрин да изпиете чаша вода, защото организмът ви е бил поне 7-8 часа на „сухо“. Това засилва метаболизма и дава тонус.

Закусват

Близо 31 милиона души пропускат закуската. Това не е добре като се има предвид връзката между редовната закуска и високото ниво на концентрация.

Правят упражнения

Упражненията сутрин намаляват стреса и увеличават продуктивността. Според проучване служители, които правят упражнения са по – добри в работата си спрямо другите.

Оправят си леглото

Оправянето на леглото се свързва с по – голямо благополучие. А когато се приберете вечер няма по – хубаво чувство да влезете в подредена и чиста стая.

Чистят

Пощата, пълната мивка. Има толкова малки неща, които са знак за деорганизация. Само с няколко минути почистване ще си спестите купищата бъркотия от дома и от съзнанието.

Отделят време за себе си

Само 10 минути медитация, разтягане или любим ритуал ще ви отпусне и ще даде енергия за деня.

Избягват дигиталните дразнители

Има достатъчно време, в което да проверите Facebook и нека това да не е сутринта. Тогава сте най-продуктивни и пълни с енергия, съсредоточете се и свършета работата си, а следобяд се отдайте на други занимания.

Правят списък със задачи

Визуализирайте задачите си за деня. Когато имате цел, която преследвате денят ви ще бъде по – ефективен и продуктивен.

….вършат най-трудните задачи първи

Така денят ще мине по – леко!

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...