10 неща, които чистите твърде често

Понякога престараването може да е вредно

1741

Вие сте обсебени от чистотата, маниаци сте на тема микроби, но дали понякога не чистите прекалено много? Наистина ли трябва да слагате блузата в пералнята след едно обличане? А колата, мебелите и дори ръцете? Ето някои неща, които чистите прекалено често, но всъщнст няма нужда от това.

Огледалото

Всеки иска да изглежда добре когато се оглеждате. Ако обаче започвате да търкате само при най – малката пръска или следа от пръсти, спрете. Почиствайки с препарата, се наслагва влага, която може да увреди огледалото и да избият петна.

Кухненските кърпи

Изпирайте само тези кърпи, които използвате, за да почистите из къщата. Ако сте забърсали малко петно или нещо мокро, я оставете да изсъхне.

Килим

Когато килимът се изцапа, много хора се втурват с препарата, за да започнат да чистят. Оказва се обаче, че прекаленото използване на препарата може да увреди килима и да избият повече петна. Вместо това, използвайте само вода и мек сапун, и оцет.

Дървени мебели

Ако чистите дървените мебели прекалено често, ефектът може да е обратен. Честото пръскането с препарат може да доведе до натрупване на повече прах и мръсотия.

Костюми, рокли и панталони

Ако сте носили само веднъж костъюм, рокля или панталон, не е нужно да го слагате в пералнята веднага. Може да освежите дрехите с помощта на парна ютия, например. Зимното яке изперете не повече от два – три пъти на сезон.

Дънки

Дънките трябва да се перат възможно най- рядко, за да запазите цвета им. Не ги давайте на химическо чистене, а преди да ги пуснете в пералнята ги обърнете наопаки. Не ги гладете, а само ги изпънете.  

Сподели: