10 места, които трябва да подреждате всяка седмица

За да бъде дома ви организиран 

1630

Някои места у дома са магнити за вещи, които се трупат и колкото и да се стараем да ги държим подредени, в един момент се оказват претрупани. Ето защо е необходимо да ги почистваме и подреждаме пoне веднъж седмично, за да бъде всичко около нас подредено и прилежно организирано.

Банята

Отделете време един път седмично, за да подредите всички шишенца, козметика и гримове.

Хладилника

Проверявайте хладилника за храна с изтичащ срок на годност, забърсвайте го, ако имате нещо разлято, почистете.

Гардероба

Спокойно, не е нужно да подреждате основно гардероба си всяка седмица. Просто сгънете и закачете дрехите, които са разпилени или намачкани. Тези, които не носите –приберете.

Спалнята

Това не означава само да оправите леглото си, но и да разчистите шкафчето, да приберете разпилени дрехи или вещи, да забършете праха.

Коридора

Често срещана грешка, която много хората правят е да мислят антрето за място, в което могат да оставят нещата да се трупат. Вместо да се окажете затрупани с палта, чанти и обувки просто връщайте всичко на място, а веднъж седмично правете основно почистване.

Масичката за кафе

Сядате само да проверите пощата си, но тя остава през деня и на следващия ден. Същото важи за списанието, книгата…..Затова веднъж в седмицата почиствайте всичко излишно.

Чекмеджетата

Някои от чекмеджетата може да са пълни с всякакви вещи. В един момент те са претъпкани с какво ли не, дори с неща, които не сме подозирали, че имаме. Затова проверявайте мястото веднъж седмично и го разчиствайте.

Чантичката за грим

Ако ползвате много и различни видове грим, най-вероятно несесерът ви е пълен хаос. Правете ревизия веднъж седично, за да не се окажете с козметика, която е с изтекъл срок.

Съзнанието

Може да звучи и странно, но и това е важно, за да бъде всичко в дома и живота ви подредено. 

Сподели: