10 лесни направи си сам проекта, които да опитате през уикенда

10 лесни направи си сам проекта, които да опитате през уикенда

Какво ще кажете за един уикенд, в спокойна домашна атмосфера, в която да създадете нещо свое, нещо уникално и запомнящо се, с което ще промените дома си и ще му дадете лично излъчване.

Ето няколко идеи за такива:

Табла за легло с възглавници

Направете своя персонализирана табла за леглото като използвате 3/4 цола медни, изкуствена кожа и две големи възглавници за под по ваш избор.

Помпони на салфетките

Променете обикновените текстилни салфетки като им пришиете малки помпони. Може да ги сложите на ръка или да използвате шевна машина за по – прецизен шев.

3D саксия

Растенията са винаги актуални и са модерен аксесоар за всеки дом. Тогава защо не се позабавлявате и не създадете ефектна 3D саксия? За целта може да използвате полимерна глина, с която да създадете свои собствени форми.

Релефна възглавница

Добавете текстура към обикновена бяла калъфка като използвате лепило от самозалепващи ленти и мини помпони. Крайният резултат е изключително ефектна и интересна възглавница.

Глинен възел за притискане на документи

Този ефектен възел може да направите от полимерна глина и да придържате с него документи или хартии.

Фалшиви орнаменти на стената

На пръв поглед те изглеждат като боядисани, но всъщност са направени с помощта на панделки. За разлика от гипсовите или дървените корнизи, лентата придава по изящен вид.

Дървена стойка за хартия

Всички използваме хартиени салфетки, а ролката е задължителна за всяка кухня. Но вместо да купувате, защо не направите ваша с помощта на дърво и кожа.

Ваза от медна тръба

Тази ваза изглежда много скъпо и луксозно, но всъщност е направена с помощта на евтини гъвкави тръби и месингова спрей боя. Сложете клонче зеленина или цвете за деликатен дисплей.

Лумбална възглавница

Лумбалните възглавници са идеални за легла, но те не винаги са най-привлекателни. Вместо да купувате, направете своя собствена. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...