10 грешки при декорацията, които всеки прави

Съвети за модерен дом

5681

Изглежда прекрасно, но е неудобно

Много от нас се впускат в покупка на някаква мебел, само защото им харесва. Когато седнете, легнете или започнете да го използвате обаче се оказва, че това не е нещото, което сте търсили. Затова пробвайте.

Модерно е, но дали е за вас

Изглежда супер на витрината на магазина, а също и на страниците на списанието. Но в дома ви седи не на място. Затова помислете правилно, дали това е мебела, който търсите.

Цветове на стената, които не сте пробвали

На вашата стена цветът е прекалено зелен, или прекалено блед, или не е цветът от каталога. Затова, преди да боядисате стената или цялото помещение тествайте на малка повърхност.

 Купувате, защото е модерно

Взимате мебели, уреди или аксесоари, защото са модерни. Но дали те в желаните рзмери, дали отговаря на интерора. Модерното не означава непременно вярно.

Пестите

За да пестите за лятната почивка, решавате да купите по  евтина мабел или уред. Но след една година се чупи. Мислете за покупката като инвестиция, нещо, което ще се изплаща с времето.

Прекалено организирано

Сметките в зелената кутия, неотворените в синята, канцеларските на най-горния рафт, или най-горният рафт беше за нещо друго….Ако ви е трудно да запомните всички тези организационни системи, не си усложнявайте живота, направете така, че да ви е лесно на вас.

Цветя, които не са за стаята

В желанието си да бъдете модерни и да следвате трендовете, решавата да внесете зеленина и свежест в стаята. Но дали това растение е подходящо за условията, дали ъгълът, в който сте го поставили осигурява достатъчно светлина. Премислете внимателно и изберете правилнито растение.

 Разочароващ „направи си сам“ проект

На снимката изглежда толкова добре. Но дали този проект е по силите ви. Не се впускайте в направи си сам приключения, без да сте сигурни, че ще успеете да се справите.

 Клиширано изкуство

Ако нямате идея какво да сложите на стената или като скуплтура, не залагайте на лишетата. Това лишава помещението от индивидуалност и стил.

Пестете времето си

Премисляйте внимателно покупките и действията си, преценявайте възможностите си. Това ще ви спести много време и средства. 

Сподели: