ИКЕА превключва изцяло на LED осветление

LED технологията е истинска революция в осветлението

636

От месец септември 2015 г. шведската верига ИКЕА вече предлага единствено LED лампи и крушки в асортимента си за осветление. Технологията изразходва 85% по-малко енергия в сравнение с традиционните крушки с нажежаема жичка, а животът на един светодиод достига до 20 години.

„LED технологията е истинска революция в осветлението. Сметките за електричество на домакинствата се увеличават непрекъснато, а глобалният разход на енергия не спира да нараства. Затова смятаме, че LED осветителните тела ще имат все по-голяма роля в бъдеще.

Ние в ИКЕА вярваме, че всяко домакинство трябва да има възможност да води по-устойчив начин на живот и ще се погрижим LED oсветителните ни тела да бъдат достъпни за хората“, коментира Стийв Хауърд, мениджър устойчиво развитие в ИКЕА.

LED технологията предоставя висококачествени решения, които са съвместими с нуждите на по-голямата част от домакинствата по света. Освен че са по-икономични и екологични, LED осветителните тела предлагат различни видове осветление. ИКЕА ще предлага LED крушки във всички размери и форми на пазара, за да улесни своите потребители.„Искаме да направим LED осветлението по-достъпно за потребителите. Не е нужно да изхвърляте любимата си лампа. Просто сменете старата крушка с нажежаема жичка, след като изгори“, пояснява Жанет Скелмосе, бизнес мениджър в ИКЕА.

„Осветлението е неразделна част от дома. За да подобрим ежедневието на хората, непрестанно изпробваме нови технологии, които интегрираме в красиви, устойчиви и достъпни продукти. С гордост заявяваме, че от септември тази година цялата ни гама от осветителни тела е вече 100% LED”, допълва Скелмосе.

Сподели: