7 тренда „за“ и 3 „против“ в обзавеждането през 2017 г.

Какво съветват дизайнерите  

4006

В края на годината традиционно се прави равносметка за отминалата година, както и прогноза за следващата. Светът на дизйана и интериорното обзавеждане не прави изключение. Кои ще бъдат актуалните тенденции в обзавеждането и кои да избягваме.

Вижте съветите на дизайнерите:

ikea.bg

Избягвайте:

Античните мебели – те не са актуални, ако все пак държите да имате у дома си, съчетайте го с мебел с футуристичен дизайн

Големи мебели

Основно правило е функционалността и повече свободно пространство. Затова големите мебели вече не са на мода. Ако имате възможност обзаведете с мебел по поръчка, с идеалния за стаята мащаб.

Полирани метални повърхности

И тяхното време вече е отминава, за да направи място на топли метали като бронз или злато.

За:

Матирани уреди

Те ще променят излъчването на кухнята, правят я по – елегантна и стилна.

Мраморът

Завръща се като новият доминиращ материал – по плотове, подове или стени. Естественото ще бъде на мода във всичките му форми и материали.

Избелено дърво

Тази тенденция е много стара, но тази година се връща отново на мода – от големи повърхности до малки парчета и шкафове.

Ярки цветове

Кажете довиждане на бежовото. Изберете ярките тонове като цвят аметист или наситено зелено, пастелни тонове, които може да срещнете в природата.

Елементи с гвоздеи

Тази техника, която обичайно се използва при тапицираните мебели, вече излиза от стандартите и се прехвърля върху плочки, осветителни тела, мебели.

Плочки тип „метро“

Тези плочки се завръщат с нов блясък и смело намират приложение навсякъде.

Приложения за „умен дом“

Маси със зарядно, умни плотове, гъвкави и трансформиращи се мебел – бъдещето влиза в дома и няма как да не бъде част от тенденциите. 

Сподели: