12 мебели, които интериорни дизайнери не препоръчват да купувате

Ако искате да сте в крак с модата

16410

Покупката на диван или маса за трапезария е голяма инвестиция, която не трябва да бъде и лекомислена. Как да изберете обаче мебели, които ще издържат теста на времето и които ще изглеждат добре във всеки дом, без значение на стила.

От Housebeautiful се обръщат за съвет към няколко дизайнера, които дават своите съвети за това какво да избягвате да купувате.

ikea.bg

Комплект за спалня

Когато купувате спално обзавеждане, то обикновено е легло, шкафчета, скрин, гардероб. Ако искате да имате по – интересна стая обаче, помислете за комбинация от различни по стил мебели.

Бар количка

Да тя е симпатична, полезна, заема малко място и може да я местите където пожелаете. Мо ако искате да бъде част от интериора трябва да я поддържате постоянно в безупречно състояние. Освен това по нея лесно се събира прах.

Масови мебели

Независимо дали става дума за диван или помощна маса, мислете за това, че мебелите трябва да имат душа. Стаята ще изглежда много по – стилно и различно ако сложите уникална мебел, която може да купите и от антикварен магазин. Просто разглеждате покупката на мебели като инвестиции.

Сет дивани

Да, те са стилни и предлагат много място за сядане в стаята, но два еднакви дивана, правят стаята скучна. Бъдете индивидуалисти и съчетайте различни по стил модели  или диван с две ярки кресла, например. 

Стъклени маси

Хората често купуват подобни мебели, защото лесно се почистват и стоят. Но те са и доста старомодни, нямат никакво въздействие в една стая, а ако имате деца, могат да бъдат и опасни.

Детски мебели

Те може да са сладки, когато децата са на шест години, но след две години ще имат нови интереси. Вместо това, купувайте мебели, които са неутрални и могат да растат заедно с детето ви.

Официални мебели за дневна

Дневната е социално място, това е семейна стая, а в последно време е и много популярно отвореното жилищно пространство. Затова заложете на комфортни мебели, които ще са удобни и на които няма да се страхувате да седнете.

Извънгабаритни мебели

Тенденцията е към повече пространство и свобода на движение в дома, затова хората залагат на по – малки, но достатъчно комфортни мебели. 

Дивани с извити подлакътници

Нищо лично, но те просто изглеждат демоде. Наред с тях дълбоките мебели са също доста непрактични. Всичко е въпрос на комфорт и лично усещане за една мебел, казват дизайнерите.

Сподели: