Вижте този уютен 38 кв.м апартамент

Огледала, неутрални цветове, както и малки пространствени решения помагат за ...

2945

Когато проектират своя първи дом, много собственици избират модерна визия с приветлива атмосфера, напомняща стила и елегантността на хотелски апартамент, пространство, което да е еднакво удобно както за почивка, така и да прекарват време с приятели. Точно това е и задачата, която стои пред дизайнера Роланд Лустадо, който трябва да трансформира 38 кв.м жилище в място с хитро оформление, луксозни части и аксесоари.

Вижте резултата, който той постига в сътрудничество с домакинята.

Кухня

 

Още на входа на жилището гостите ще видят малка кухня с черен гранитен плот. За да се възползва максимално от наличното пространство, дизайнерът инсталира кошници от неръждаема стомана, в които да се съхраняват различни прибори извън шкафовете. На плота има магнитни бурканчета за подправки, които освобождават място. В контраст с черния плот, Роланд залага на кухненски гръб в цвят слонова кост.

Трапезария

За да създаде илюзия за пространство, огледалата доминират в целия апартамент. На няколко крачки от кухнята се намират трапезарията и хола.

Стъклена стена удвоява визуално мястото за хранене. Тапицерията на пейката е в тон с тапицерията на столовете, а масата може да се разгъва, за да събере повече хора.

Всекидневна

За всекидневната домакинята избира диван с три места в цвят мока. И тук огледалната стена отразява зоната, правейки я по – голяма. На стената акцент е закачена красива картина в тон с обзавеждането. Малката прозрачна масичка е функционална, но създава илюзия за пространство.

Ниша в стената е превърната в етажерка за съхранение в хола.

Спалнята е много малка и леглото е направено по поръчка, а меката табла придава много топлина и уют на помещението. Игра на цветове и шарки правят стаята да изглежда по – комфортна и приветлива. Огледалният гардеробът създава илюзия за пространство в стаята.

Възползвайки се максимално от мястото, дизайнерът инсталира малка тоалетка със стъклен плот.

Банята е игра на стъкло и светли тонове.

Миниатюрният балкон е решен с два стола и малка масичка, на които собствениците могат да се наслаждават на закуската и гледката към града. 

Сподели: