В търсене на стил за интериора

Уют, комфорт и щипка лукс

6236

Уютният дом се крие в усещането за топлина.
Уютният дом е комфортен.
Уютният дом може да бъде и луксозното обзавеждане.

Уютът е усещане - за дом, за свежест, за настроение, спокойствие…Всеки иска домът му да бъде комфортен, по – цветен, по – различен.

Но сега идва въпросът - как да го направим такъв? Какво да изберем, за да създадем впечатляващ интериор, който грабва вниманието и трансформира пространството? 

Всичко това не трябва да е трудно и не е необходимо да имате таланта на интериорен дизайнвр. Ето няколко стилни решения, с които лесно и без да отделяте голям бюджет, ще освежите интериора. 

Изкуство

Ако не сте сигурни от къде да започнете процеса на декориране у дома, заложете на произведения на изкуството. Ако стената е в неутрален цвят, може да си позволите например картина с повече цветове. В случай, че имате цветна стена, обмислете внимателно картината. Съобразете и размерите й, за да е пропорционална на пространството.

Внесете живот

Едно растение, без значение дали е голямо или малко мигновено ще промени стаята. Ако  се радвате на обширен хол, може да си позволите по – голямо. Ако стаята е малка и нямате място на пода, помислете дали да не сложите саксия високо на етажерка или да заложите на висяща от тавана, например.

Смесвайте текстури

Играта с текстури и форми в една стая незабавно добавя интерес. В този случай кръглите възглавници са осъзнат избор, за да балансират вида на стаята, а кожите напомнят за зима и добавят уютна атмосфера към пространството. Флоралите също създават визуален интерес и сплотеност. Не се страхувайте да експериментирате с форми на аксесоари и мебели, тъй като това добавя друго измерение към пространството.

Шарки и райета

Хората обичат шарките и цветовете, но се притесняват да ги използват у дома. Не се страхувайте да смесвате, да комбинирате нюанси, форми и шарки. Използвайте един водещ елемент и завъртете всичко около него.

Слоеве

Различни слоеве, текстури, цветове, възглавници, ако са умерено комбинирани, няма да създават усещане за претрупаност, а по – скоро се превръщат в интересен и запомнящ се детайл.

Сподели: