Удобен и функционален апартамент на 30 кв. м

Това парижко студио пленява със своята елегантност и обмислен дизайн  

592

Млада  дама се сдобива с малко жили тип студио с площ 30 квадратни метра. Желанието й е да се създаде интериор, който да е смел, динамичен, но и удобен и функционален. Тя наема дизайнерът Мариана Евану, която да изпълни проекта.

Апартамент от 8 кв. метра в ПарижНе, няма грешка в заглавието

Мариана смята, че дизайнът на малки апартаменти изисква много повече творчески усилия, отколкото работата с големи пространства. Тя обръща специално внимание на ясното разделяне на зоните и обича да изпълва къщата с необичайни неща.

Перфектно обзаведен апартаментУникален малък апартамент

В малкия коридор може да окачите дрехи на закачалка под формата на боядисано с мастило дърво, докато висящата лампа наподобява падащо цвете. Комбинацията от цветове на нюанси на шафран и червена охра задава енергичен тон в целия апартамент.

 

Традиционната цветова схема „светъл плот, тъмно дъно“ е обърната с главата надолу в банята - въпреки това банята не изглежда малка поради прозорците, които се отварят към светлата основна стая на студиото. Малки отворени рафтове се сливат със стената, а огледалото в оранжевата рамка изглежда страхотно на спокоен сив фон.

Малка кухня изглежда като отделна стая поради факта, че стените, мебелите и дори таванът са боядисани в черно. Цветът изолира зоната и създава ефекта на „кутия“ - уютно затворено пространство.

Всекидневната е оборудвана сдържано - в зоната за отдих, ограничена от тъмен килим, има и сгъваем спален диван, а гардеробите заемат по-голямата част от стената, но са напълно невидими, поради енергичната комбинация от геометрични елементи. Кръгло огледало на наситено син фон, заедно със стъклени прозорци, водещи към стаята от банята, подобрява цялата налична светлина - много логична и практична техника.

Тук има място дори за работен кът с отворени рафтове, боядисани в тона на стените. В апартамента има много интересни предмети на изкуството.

Топлият нюанс на полупрозрачните завеси, които покриват прозорците, отново доказва, че сивото в интериора не означава нито простота, нито липса на топлина и комфорт.

Освен това хармонична комбинация на неутрални тонове с тъмносин и черен изобщо не намалява пространството. В това студио всяко нещо си е на мястото, но възможностите за адаптирането му към нуждите на конкретен наемател са безкрайни поради компетентната работа със зониране, светлина и цвят.

Алтернатива на едностаен апартаментНарича се Shelter Bygg
Сподели: