Този забележителен апартамент е само 25 м²

Собственикът залага на нестандартен подход при оформянето му  

577

Да живееш на площ от 25 кв.м може да изглежда абсурдно. В крайна сметка това е средната площ на една семейна стая, камо ли на цяло жилище. Но дизайнерите могат да бъдат истински магьосници и да преобразят един микро дом.

Собствениците на този двадесет и пет метров апартамент в Париж живеят в Барселона и идват в Париж веднъж месечно по работа. Те не се притесняват от факта, че пространството в приземния етаж на къщата е доста тъмно - така или иначе нощуват само тук. Но апартаментът се намира в задната част на двора, далеч от пътното платно и тук е доста тихо.

 

Все пак те искат се чувстват удобно и да им бъде достатъчно комфортно. Затова се обръщат за помощ към Мариан Евену. Двойката е сигурна, че тя ще събори всички стени, за да направи малкото пространство по-удобно, но дизайнерът, напротив, го разделя още повече. Апартаментът е купен непосредствено след ремонт, но е без душа. Първоначално е студио с неразумно голяма баня. Мариан я намаля до максимално допустимите размери, като дава освободените метри на хола, където има и допълнително легло за сина на клиентите, който понякога идва с тях в Париж.

В апартамента остава дори място за коридор, който служи като буфер между улицата и къщата. За да разшири визуално пространството, Мариан обича да изрязва прозорци във вътрешните стени, но впечатление прави системата за съхранение и способността да издълбава полезни сантиметри. Дизайнерката вгради пералнята в ъгловия шкаф на кухненския блок - място, което е трудно достъпно и следователно безполезно. Тя не слага и радиатори - ролята им се изпълнява от топъл под.

Мариан обича раирания текстил, килимите и ярките цветове и тя органично вписва всичко това в малко пространство. 

Сподели: