Така изглежда апартамент за 66 млн. долара

Рекорд в Хонконг

2317

Луксозен апартамент в Хонконг бе закупен за 66 млн. долара, което го прави най-скъпото продадено жилище в Азия, информира CNBC.

Апартаментът в Opus Hong Kong разполага с 505 кв. м обитаема площ, от които четири спални, работен кабинет и две паркоместа.

Една от основните му екстри обаче е 140 кв. м тераса на покрива на сградата, оборудвана с джакузи. Неназованият купувач ще разполага и с невероятна гледка към целия Хонконг.

Докато този апартамент вече е рекордьор със своята цена, друго жилище в същата сграда държи рекорда за най-висока цена на кв. м от юни тази година – 133 293 долара на кв. м.

Сред другите рекорди, поставяни в Хонконг, заслужава да споменем закупената от основателя на Alibaba Джак Ма триетажна къща за 190 млн. долара.

Хонконг е един от най-скъпите градове в света, но в сравнение с Ню Йорк и Лондон, цените там изглеждат дори ниски.

Най-скъпият апартамент в Ню Йорк бе закупен по-рано през 2015 г. за сумата от 100.5 млн. долара. Намира се в една от най-луксозните сгради в града One57, а цената на кв. м достига 63 000 долара.

Рекордът за най-скъп апартамент в света все още се държи от украинския милиардер Ринат Ахметов, платил 208 млн. долара през 2014 г. за пентхаус в One Hyde Park в Лондон.

Според специализирания сайт Zola нито едно жилище в света обаче не може да се сравнява с Бъкингамския дворец, разполагащ с 775 стаи и оценен на 1.53 млрд. долара.

Сподели: