Променете дома си с интериорни профили и органични облицовки

Достъпни и лесни за осъществяване идеи за дома 

3029

За да преобразим усещането и излъчването на дома си, много често залагаме на инвестирането в мебели и обзавеждане. Всъщност обаче, това може да спомогне само до определена степен. За да използваме целия потенциал на помещенията в дома, трябва да насочим поглед към един много простичък детайл, а именно – стените и таваните.

Приблизително 75% от площта на едно помещение принадлежи на стените и таваните. Защо да не ги използваме максимално?

Първият акцент, който забелязваме, когато влезем в едно помещение са именно стените, които се разгръщат пред нас. Поради тази причина те трябва да „грабват окото“ от самото начало. Тапети, боя, мазилка – колкото и да експериментираме с въпросните покрития обаче, в крайна сметка ефектът винаги е ограничен.

Но какво става, ако към подходящите цветове боя добавим и допълнителни щрихи като архитектурни профили например? Красиви корнизи, ефектни рамкови елементи, линейни профили, придаващи на помещението дължина и дълбочина. Ами, ако всичко това можем да го осигурим сами, без нуждата от майстори и допълнителни разходи за монтаж?

Интериорни профили от StyroDesign – достъпни, лесни и ефектни решения за дома

Едно помещение може да стане толкова красиво и функционално, колкото внимание вложим към неговото оформление и детайлите в него. Интериорните профили и декоративни елементи на StyroDesign придават неограничени възможности за дизайн и ново измерение в стила на всеки един дом – от класически форми и орнаменти, до модернистични концепции.

„Има две неща, които правят едно пространство неподвластно на времето: късче от историята и поглед към бъдещето.“
- Шарлот Мос

Едва ли има цитат, който по-добре да обяснява важността на интериорните профили за усещането в едно помещение.

Факт е, че архитектурните детайли са изцяло съответстващ аналог на масивните гипсови и мраморни елементи, познати от различни архитектурни стилове през отделните епохи. За разлика от тях обаче са далеч по-щадящи за помещенията, тяхната експлоатация и не на последно място – природата. Материалът, от който са изработени, им придава качества като:

 • Ударо- и водоустойчивост
 • Здравина и висока плътност
 • Дълготрайност и резистентност към стареене
 • Лесен монтаж
 • Практически неограничен срок на експлоатация
 • Ниско тегло и удобство при полагане
 • Възможност за рециклиране
 • Широк избор от цветове за декориране
 • Лесно почистване само с помощта на влажна кърпа

Фактът, че профилите са ударо- и водоустойчиви ги прави подходящи за полагане в силно натоварени помещения като коридори, бани, трапезарии и др.

Но нека да насочим поглед към няколко идеи и вдъхновяващи концепции, които можем да принесем в дома на практика.

 • Многообразие от комбинации - интериорни профили от PU

Направлението обхваща стотици модели в над 20 различни категории – от традиционни фризове, первази и розетки, през модернистични 3D панели и орнаменти, до класически колони, арки, декоративни камини и др.

Ако пък се затруднявате от избора на подходящи профили за превръщане на мечтаната концепция в реалност, StyroDesign предлага и серия от готови решения. В различните предложени конфигурации от профили ще откриете многообразие от примери, неизчерпаемо вдъхновение и идеи за това как лесно да преобразите помещенията в дома.

Поради своето многообразие, решенията от PU се използват за постигане на т.нар. скалиране и оформяне на пропорции в помещенията. Според Линда Флойд, един от изтъкнатите интериорни дизайнери в световен мащаб, особено умел и достъпен метод за въздействие върху сетивата е, когато оформим стаите в дома подобно на градска среда, а именно – комбинация от различни нива, промени в геометрията и нарушаване на равнините. Вместо всичко да бъде оформено в една равнина, за предпочитане е таванът и стените да имат дълбочина и променлива геометрия. Същото се отнася и за обзавеждането.

 • Решения за всеки - интериорни профили от HDPS

Когато се впечатлим от интериора на дадено помещение, първата асоциация в ума ни е, че подобен резултат със сигурност изисква доста средства. Това обаче далеч не е така. Магията на интериорния дизайн се изразява във факта, че посредством умелото съчетание на форми, цветове и разположение в пространството, успява да постигне цялостни конфигурации, умело въздействащи върху нашите сетива. Така с ограничени средства и множество добри идеи, интериорът може да се превърне в едно тотално различно пространство, създаващо уют и комфорт за неговите обитатели.

Направлението обединява разнообразие от корнизи, фризове и подови первази. Явяват се перфектно решение дори и за проекти с ограничен бюджет. Благодарение на екстремната здравина на материала, профилите могат да се прилагат в силно натоварени зони като например антрета, коридори, фоайета, кухни, трапезарии, спални и ред други. Профилите издържат на натиск, триене и стареене, благодарение, на което можете да гарантирате максимално дълготраен ефект с минимални усилия.

Освен поради своята достъпност, профилите от HDPS са предпочитано решение и поради възможността им да предават перфектно илюзията за пространство. От десетилетия насам, интериорните дизайнери използват концепция наречена „Усещане за пространство“. Посредством различни оптически трикове и интериорни конфигурации, те успяват да придават на усещането, че помещенията са далеч по-големи, отколкото в реалност.

Интериорните профили от HDPS се използват за оформянето на продължителни линии в дълбочина, ширина и на височина, което въздейства на окото като създава илюзията за оптически по-големи пространства.

Релеф и цветове  – серията Duralmond

От скоро, StyroDesign вече предлага на българския пазар изцяло ново направление от декоративни решетки, 3D панели, текстури и касетирани тавани Duralmond. Тези красиви и ефектни решения се явяват функционално средство за пълно преобразяване на интериори.

В серията влизат над 100 готови решения, подходящи за приложение като преградни стени или елементи за придаване на релеф и дълбочина на стените. С тяхна помощ може също така да материализирате интересни концепции за пречупване на светлината, както и да постигнете всички цели на креативното декориране на интериора.

„Дизайнът на едно помещение не трябва да позволява на окото да се спира за секунда. Той трябва да Ви се усмихва и да създава фантазии.“
- Хуан Монтоя

Решенията могат да се произвеждат във всякакви цветове и форми, съобразени с изискванията на клиента.

Благодарение на лесния и безпроблемен монтаж, дори и хоби ентусиастите могат да преобразят дома си с минимални усилия. А веднъж след като вече са монтирани, те не се нуждаят от допълнителна поддръжка освен периодичното почистване на прах.

Поглед към природата – органични облицовки Organoid®

Органичните облицовки са изработени от природни суровини като лавандула, метличина, сено, цвят от рози, дървесни кори, вълна, мъхове, семена и много други. От тях се произвеждат ефектни и приятно ухаещи повърхности и елементи, между които тапети, фолиа, облицовки, облепващи ленти, подови панели, акустични пана и др. Всички материали са биоразградими, а органичните повърхности дори са класицифирани и сертифицирани като безвредни при директен контакт с храна.

Органичните облицовки изминават пътя от алпийските пасища до дома Ви, за да разкрасят всяко едно кътче от него – от силно натоварени площи като коридори и антрета, през кухни и трапезарии, до бани и спални. Те са устойчиви на натиск, триене, обезцветяване, влага и други агресори от външната среда. Благодарение на напредничавата методология на производство, органичните облицовки съхраняват своя цвят, естествен аромат и усещане при допир през целия период на експлоатация.

Направлението обхваща всичко нужно, за да преобразите дома си - от акцент върху отделни зони, през реновиране на мебелите, до цялостна декорация на стени и тавани. Едно от най-популярните решения, серията тапети Organoid® Wallpaper, позволява оформянето на красиви стени и цветни повърхности от изцяло природни суровини.

Решенията Organoid® Translucent, от своя страна, са идеално средство както за подсилване ефекта на определени зони в помещението и оформяне на акцентни стени, така и за отличаващата се декорация на отделни части от обзавеждането като например маси, осветителни тела и др.

За оформяне на акцентни елементи и специални ефекти в интериора, популярно решение също така са и самозалепващите фолиа Organoid® Self-Adhesive

За оформяне на акцентни елементи и специални ефекти в интериора, популярно решение също така са и самозалепващите фолиа Organoid® Self-Adhesive. Благодарение на лесния си монтаж, те са идеалното средство за постигане на максимален визуален ефект с минимални усилия.

Особено популярно решение при декорирането на помещенията и обзавеждането в тях са и решенията в серията ламинирани органични плоскости Organoid® HPL. Улесненото им приложение подсигурява безпроблемно декориране на стени, тавани, и различни видове мебели. А благодарение на отличаващия се външен вид, могат да преобразят дори и най-традиционния гардероб или обикновената бяла стена.

Наред с богатата гама от готови решения, StyroDesign предлага също така и възможност за работа по индивидуална поръчка за изработка на арт инсталации и декоративни елементи, изцяло съобразени с Вашите индивидуални изисквания.

Решенията в серията Organoid® са носители на редица международни награди за интериорен дизайн.

Общото при всички тях? Бързият, лесен и безпроблемен монтаж

Благодарение на пълната гама от аксесоари и продукти за монтаж, архитектурните профили, органичните облицовки и декоративните елементи Duralmond могат да се фиксират бързо, лесно и удобно само в рамките на няколко стъпки. С помощта на подробните инструкции, монтажът става възможен в рамките на само няколко часа, дори и без намеса на майстори.

След фиксиране, интериорните профили могат да бъдат боядисвани с всякакъв тип бои – както блажни, така и водоразтворими. Органичните облицовки и Duralmond елементите, пък от своя страна, могат да бъдат произвеждани според изискванията на клиента, което сваля ограниченията пред Вашата креативност.

Благодарение на материалите, от които са направени, почистването и поддръжката са лесни и безпроблемни - само с помощта на влажна кърпа.

Така, дори и с ограничен бюджет и времеви ресурс, преобразяването на интериора става лесна и безпроблемна задача, въпрос само и единствено на личен избор!

Сподели: