Плюсове и минуси таванското помещение: факти и съвети

Удобството да имаше още един етаж или стая

199

Изграждането на дом предполага твърде много опции за дизайн и оформление? Кой е най-добрият избор, като говорим за къща с таванско помещение? Заслужава ли си подобен проект? Ето основните плюсове и минуси на таванското помещение.

Плюсове: традиционен външен вид

На снимки често виждаме класически домове , които са двуетажна мансардна къща . Именно тази вила ни се струва идеална. Таванското помещение в него се използва както за спални, така и за организиране на второ осветление в хола.

Къща с таванско помещение може да бъде по-практична от едноетажна, благодарение на рационалното използване на обекта. И естетически не е лошо, защото изглежда традиционно.

Плюс: Таванското помещение е по-евтино от нормален етаж

Ако решите да модифицирате таванското помещение, това би ви струвало значително по – малко от идеята да изградите нов пълноценен етаж.

Плюсове: Голям избор от проекти

Тъй като таванските помещение става все по - популярни и имат много предимства, архитектите често проектират точно такива опции. И за щастие тяхната фантазия няма край, което означава, че ще може да избирате измежду много различни опции.

Плюс: Адаптивност и гъвкавост на оформлението

Спалните и детските стаи на втория етаж винаги заемат повече място от кухнята и хола. На първия етаж така ще има място за още една стая - родители, кабинет, стая за гости, кино стая. По този начин такава къща е по-лесна за адаптиране към нуждите на по – голямо семейство, например.

Плюс: Уютни спални на тавана

Организирането на спалня и детска стая на тавана е страхотна идея. Ако направите панорамно остъкляване, ще се радвате на уютно място за почивка и сън.

Минус: Таванското помещение ограничава

Дори да изглежда удобно таванското помещение си е таван, има повече неправилни ъгли, чупки, скосен покрив…Трябва да се съобразите!

 

Минуси: Трябва да се изкачват стълби

Стълбите не са безопасни особено ако имате малки деца, живеете с възрастни хора. Помислете дали може да ги обезопасите и доколко бихте рискували с подобен проект. 

Сподели: