Как тесен 25 кв.м апартамент се превърна в уютен дом

Жилище с големината на стая

7592

Какво да направите, ако имате изключително малко жилищно пространство и дори е в необичайна продълговата форма? Тук на помощ идва таланта на дизайнерите, които трябва да преобразят апартамента и да му вдъхнат живот. Интериорът на този малък дом в Санкт Петербург е буквално сглобен като Lego - по внимателно обмислена схема. Иначе няма как да се създаде пълноценен дом с кухня, трапезарията с маса и диван, зона за сън и просторен гардероб.

Малко жилище от 29 кв. мВ него има малка кухня, бюро, всекидневна част и легло на втори етаж.

Жилището принадлежи на жена на среда възраст, която е доктор. Тя живее сама, но понякога я посещават порасналите й деца и те остават за по една нощ. Домакинята иска да създаде пространство за почивка, което да не й напомня на белите болнични стени, но да има всички неща, които да й осигурят комфорт и удобство.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

И тук започва математиката. Кухнята и коридорът заемат малко повече от 8 метра пространство. До входната врата има тясна конзола, която да дефинира антрето.

Чаровно малко жилище Апартаментът е създаден специално за пътешественици

Самата кухня е ъглова, като глухото пространство в шкафовете е решено с издърпващ се механизъм. Горният ред е решен с шкафове от едната страна, които са пуснати до тавана.

Хладилникът е скрит в шкаф, който се слива интериора съвършено. Това място се ползва и за съхранение на маса за гладене, прахосмукачка и други дребни неща. Всички шкафове са без излишни детайли и декорации, с бели лъскави фасади, което създават усещане за простор.

Жилищна площ е решена със скрин с метални и дървени елементи, който е в контраст с белите мебели.

Трапезарията е отделена от спалнята с нисък шкаф за книги. Масата и столовете могат да сгъват, за да не заемат място.

За да се избегне болничният цвят, който не е особено любим за лекарката, апартаментът е декориран в сиво-синя гама . На фона на него минималистичният, но голям бял гардероб изглежда ефектен, но не се натрапва. Тапетът т с ярък цветен мотив на стената в кухнята внася екзотика, привлича вниманието и визуално свързва зоните.

Как да удвоим размера на малкото помещениеЕто как да извлечете максимума от размера на дома си
Сподели: