Апартамент от 18 кв.м с всичко необходимо за живота

Тук има място за гости, растения и мотора на собственика  

11295

Минимално пространство, минимум вещи и максимален комфорт. Или казано с други думи – как на 18 кв.м може да се организира жилище с всички удобства за нормален живот и същевременно да може да приемаме гости тук.

Алтернатива на едностаен апартаментНарича се Shelter Bygg

Звучи абсурдно, нали? Всъщност се оказва, че няма невъзможни неща.

Въпрос на правилния проект и изчисления.

Чаровно малко жилище Апартаментът е създаден специално за пътешественици

Жилището принадлежи на младо момиче,  което ръководи проекта от разстояние. С дизайнера планират открито пространство с последователни зони, където обзавеждането се трансформира и адаптира към нуждите на собствениците. Това е един вид японски подход, където се проектират къщи с променящи се и постоянни компоненти. Затова и тук цялото оборудване – от входната врата, през вентилацията до уредите, се управляват от системата „умен дом“ от телефона.

Идеята е са се скрие всичко възможно най-много, за да се остави място за въздух. Възприятието за мебелите е не като нещо монолитно и постоянно, а като вещи, които се трансформират и променя.

Въпреки аскетизма във всичко, в банята има място за растения. Благодарение на височината от 3 м, тази стая има прозорец, където влиза естествена светлина, а огледалните повърхности я отразяват, увеличавайки пространството.

 

Скандинавско жилище от 50 кв. мТози скандинавски едностаен апартамент се намира в центъра на Гьотеборг в Швеция
Сподели: