4 начина да добавите цвят в стая с бели стени

Експериментирайте  

791

Белите стени в дома ви предлагат класически и изтънчен външен вид, осигурявайки неутрален фон в стаята и позволявайки ни да експериментираме с цветовете в декора.

Но докато те обикновено са чудесен вариант за стаята, белите стени могат да направят стаята малко скучна, ако не контрастирате с цвят или шарки в стаята. За да избегнете опасността да създадете стерилно помещение, вижте няколко съвета за декорацията.

Произведение на изкуството

Бялото е перфектният фон, за да покаже малко артистичен вкус. Това е една от причините, много галерии избират да окачат творбите си на чисти, бели стени, където да изпъкват на ненатрапчив, неутрален фон.

Имате свободата да изберете такава картина, която отговаря а вашия вкус, само се уверете, че има достатъчно цветове, за да контрастира на стената. Според големината на стената изберете по – голяма картина или поредица от по – малки, които също могат да изпъкват.

Растения и цветя

Да поканите природата у дома със зелено растение или цвете е чудесен начин за добавите контраст на бялата стена. Много видове ще помогнат да подобрите качеството на въздуха или да се отпуснете.

Има огромни разнообразие от стайни растения, които може да изберете, така че всичко е въпрос на личен вкус. Ако искате ярки и красиви цветя, изберете орхидеи, африкански виолетки или хибискус, които могат да цъфтят на закрито с малко слънце и грижи.

Ако заложите на зелено растение, помислете за саксия с ярки цветове.

Мебели

За неутралните стени, изборът на мебели е особено важен.  Например ако търсите цвят за хола, инвестирайте в красив цветен диван, който да се превърне във фокусна точка. На пазара има огромно разнообразие и може да избирате измежду различни цветове, шарки и модели.

Килим

Ако не искате да рискувате с цветни мебели, яркият килим ще бъде ефектния елемент в стаята с бели стени. Освен с цветове и шарки, може да експериментирате с текстури и форми – всичко е въпрос на вкус. Само се уверете, че моделът, който сте избрали не е прекалено голям или малък за стаята. 

Сподели: