Защо съдомиялната е по-добра от миенето на ръка

Защо съдомиялната е по-добра от миенето на ръка

Пред почти всяка домакиня поне веднъж е стояла дилемата – да инвестирам ли в съдомиялна машина. Ако имате щастието да разполагате с достатъчно площ в кухнята за такава, чуденето е по – скоро въпрос на възможност, най – вероятно. Или на съвест? Често срещано схващане е, че миенето на ръка е по-добро решение за околната среда и дори по-хигиенично от миенето в машина. Дали обаче това е така?

Изненадващи неща, които може да чистите в съдомиялната

Тази магическа кутия в кухнята, която превръща мръсните чинии в чисти, всъщност е истинско съкровища, защото може да ...

31/03/2018

Вижте няколко аргумента в полза на миялната машина. Въпрос на ваш избор е кое ще изберете.

1. Съдомиялните са по-хигиенични

Тези съдове не трябва да се мият в съдомиялна машина

Съдомиялна машина спестява време, щади ръцете от препарати и гореща вода, а освен това икономисва вода. А ако не обич...

07/10/2019

За да убиете по-голямата част от микробите върху мръсните си съдове, се нуждаете от вода, която е около 60 ° C или повече. Тази температура лесно се достига в "супер" и "интензивни" цикли на съдомиялни машини, но надали ще  може да миете при тази температура на ръка.

2. Съдомиялните спестяват време

Проучване на университета в Бон установи, че хората с миялни машини обикновено прекарват девет минути на ден в миене на чинии – в зареждане и подреждане. Тези, които мият на ръка, трябва да заделят шест пъти повече време. Да, точно така - 60 минути на ден в чинии. Твърде много.

3. Съдомиялните машини спестяват вода и енергия

Вярно е. Изследвания през 2008 г. показват, че въз основа на домакинства, проучени във Великобритания, Швеция, Германия и Италия, домакинствата с миялни машини използват около половината вода и около една четвърт по-малко енергия от тези без машина.

4. Съдомиялните машини използват по-малко почистващ препарат

В сравнение с миенето на ръце, където няма контрол върху това колко препарат сте изхабили, при миенето с машина слагате препарат контролирано.  

5. Съдомиялни машини унищожава микробите

Когато миете съдове в съдомиялна машина, вие ги и сушите това. което означава, че си спестявате попиването с кърпа, по която често има много микроби.

9 неща, които не трябва да миете в миялната

Искаме да спестим време във всяко нещо, което правим – пазар, готвене, чистене и точно затова се възползваме от...

09/05/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...