Пет начина да държите кухнята хладна през лятото

Използвайте сутрините, за да готвите

2766

Дори навън да е сто градуса трябва да се храним. Което означава, че трябва да сготвим и да прекараме известно време в кухнята. Мисълта за гореща кухня в горещ ден би отказала всеки ентусиаст, колкото и да обича да готви. За щастие има няколко начина, с които да държим помещението прохладно дори и през най-горещите дни.

Не пускайте фурната

Ако наистина искате да не правите сауна в  кухнята си, по – добре направете нещо, което не изисква печене. Изберете грил, салата, студена супа, за която може да използвате само блендер…В краен случай се ограничете до котлоните и гответе на по – слаба температура.

Използвайте уреда за бавно готвене

Ако разполагате с подобен уред, лятото е чудесно време, за да го ползвате. Така докато сте на работа уредът ще сготви и като се приберете топлината ще бъде относително по – малко.

Гответе рано през деня

Знаем, знаем, всички се оплакваме от липсата на време. Ако отделите обаче половин час сутрин ще сготвите вечерята и ще си спестите горещината в кухнята. Вечерта само затоплете в микровълновата.

Сложете вентилатор

Вентилатор в кухнята ще реши донякъде въпросът с горещината. Не го слагайте обаче на масата, за да духа в лицето ви, а на пода, където ще обръща въздуха. Сложете пред него и купичка с лед за по – охлаждащ ефект.

Затворете щорите

Всички харесваме естествената светлина и слънчевите лъчи докато пием сутрешното си кафе, но те правят кухнята по – топла. Затова дръпнете пердетата или затворете щорите, за да запазите възможно най – хладно в стаята. 

Сподели: