Креативни дизайни за съхранение в кухнята

Повече място за повече вещи  

275

Ако в кухнята ви липсва място за съхранение, не си мислете, че трябва да правите голям ремонт. Огледайте се, потърсете потенциала на малките кътчета и ниши, преосмислете ролята на шкафовете, чекмеджетата и острова и почерпете вдъхновение от следващите примери за съхранение.

Сложете рафтове на кухненския гръб

hoval.bg

Пренебрегваният кухненски гръб може да предложи още място за съхранение с помощта на няколко стъклени рафта. Ако подредите стъклени предмети отгоре, ефектът ще бъде забележителен.

Закачете тиганите

Покажете колекцията си от тигани и тави, спестете място в шкафа и си създайте удобство при готвене.

Плаващи рафтове

Плаващите рафтове от двете страни на прозореца предлагат място за чинии и чаши. Не се притеснявайте, ако имате само малко пространство на стената. Дори и най - тясното място ще се превърне в практично пространство. 

Мислете вертикално

Когато планирате кухнята, възползвайте се от височината на стаите. Вдигнете шкафовете колкото е възможно най – високо, за да си осигурите повече място за съхранение.

Съхранявайте стратегически

Колкото по – малко ползвате един уред, толкова по- малко работа има той на вашия плот. Затова оставете само тези, които ви трябват ежедневно. Няма да повярвате колко място ще се освободи.

Закачете чашите

Ако разполагате със свободно пространство под шкафовете, инсталирайте релси и закачете там чаши. Пестите място в шкафовете и са ви винаги под ръка.

Етажерка

Висока етажерка на плота е винаги добро решение, ако искате да спестите място. Така подреждате дребните често използвани предмети, без да заемате плота.

Място за дъските

Красива кошница на пода е чудесно място за съхранение на дъските или таларките от дърво. Така ще добавите и красив аксесоар.

 

Сподели: