Как да почистим някои от най-трудните места в къщата

Без химични средства

300

Кое е това място в дома ви, което смятате, че е най-трудно за почистване? Може би е тоалетната, изцапаната с мазнина печка или завесата за душ. Ако само мисълта за тези мръсни места ви кара да плачете, не се притеснявайте. Ето няколко ефективни начини за почистването им.

Изцапаната с мазнина печка

Няма нищо по-вкусно от пържени филийки за закуска. Или порция пържени картофи за вечеря. Докато не разберете колко щети сте нанесли по печката. Не се паникьосвайте. Вземете топла сапунена вода и кърпа от микрофибър. Микрофибърната кърпа е най-добрият начин да абсорбирате мазнината. Важно е да изплаквате след всяко избърсване. Ако петното е много упорито натъркайте със сапунена гореща вода и оставете за няколко минути, след което повторете процедурата.

За блестящи прозорци

И тук на помощ идва микрофибърната кърпа за стъкла. Тя няма да остави следи като хартиената салфетка или обикновен парцал. Смесете една част вода и един част бял оцет в спрей бутилка и напръскайте, след което почистете.

Миялната машина

Ако вашата миялна машина мирише, най-вероятният виновник са остатъците от храна. На първо време започнете да изплаквате съдовете преди да ги сложите за миене. Ако миризмата не се маха, пуснете я на празен цикъл, сложете чаша бял оцет и пуснете на висока температура.

Петната по килима

Ако не искате да прибягвате до химични продукти, най-лесният начин да отстраните петната от килима е като смесите малко веро, половин чаша оцет и вода. Натъркайте с мека четка и след това забършете с кърпа. Оставете да изсъхне напълно.

Под леглото

Скритата площ под леглото често е последното място, което се сещаме да почистим, но и идеално за образуване на топки с прах. Първо пуснете прахосмукачката и издърпайте прахта, след което сложете на дълга пръчка микрофибърна кърпа и забършете.

Изцапаната микровълнова

Сложете чаша с вода и пуснете на най-висока мощност за 2 минути. Веднага избършете с микрофибърна кърпа частиците храна и петната, които са се размекнали от топлината на водата.

Тоалетната

Почти никой не обича да я чисти, но най- лесният начин това да стане е като я натъркате хубаво със сода и я оставите. След това сипете оцет, минете по ръба и пуснете водата.

Телефона или таблета

Те са истински развъдници на бактерии. Най-лесният начин да ги почистите е като използвате антибактериални кърпички с алкохол. Другият вариант е да заложите на добрата стара микрофибърна кърпа.

 

Сподели: