Как да добавите колорит в кухнята

Оживете стаята с няколко професионални съвета  

2063

Как изглежда перфектната кухня? Широка, светла, с голям остров, с модерни уреди и много шкафове. А колко от нас могат да се похвалят с такава? Със сигурност не са много. Това, че нямаме такава кухня, не означава, че не може да направим наличната достатъчно комфортна и уютна. Ако помещението ви се намира на по – тъмно място, до което не достига много светлина, има няколко лесни начини, с които да го оживите. Вижте какви съвети дават експертите:

Добавете цвят

Повечето хора смятат, че ако боядисат малка стая в светъл цвят, ще позволят на светлината да се отрази и ще направи стаята по-ярка. Въпреки това, ако сложите по-тъмен цвят на една от стените, той ще придаде дълбочина на помещението.

Но не прекалявайте

Използването на ярки цветове е чудесен начин да направите вашата кухня да изпъква, не трябва да използвате повече от три различни нюанса. Прилагането на правилото 70/20/10 ще ви помогне да балансирате. Нека 70% бъде за най-светлия цвят, 20% за малко по – тъмен и 10% за най-тъмния нюанс.

Зеленина

Поканете природата в кухнята като заложите на зелено растение в кухнята. Това може да е висяща папрат, някаква саксия на плота, а защо не и свежи билки.

Мислете какво слагате на рафтовете

 

Вместо да скриете всичко зад шкафовете, оставете няколко отворени рафта и ги запълнете с много цветни предмети като буркани, чаши и чинии. Ако държите на изцяло белите съдове, помислете за цветни рафтове, които ще добавят цвят.

Помислете за прозорците си

Хитър начин да добавите свежест към всяка кухня е да боядисате рамката на прозореца в ярък цвят, който го различава от останалото пространство.

Осветете

Ако имате правилното осветление във вашата кухня, ще добавите яркост към пространството и ще подчертаете съществуващите цветове. Ако до стаята не достига много слънчева светлина, използването на халогенни крушки ще напомня за естествената светлина и ще озарява тъмните помещения.

Помислете за аксесоарите

Ако разполагате с трапезария и имате възможност, инвестирайте в съвременни трапезарни мебели. Изберете бяла маса и столове в ярко червено или лилаво. Бюджетен вариант е да заложите на цветни чинии, вази или аксесоари.

Помислете за пода

Често пренебрегваме пода, но с огромното разнообразие от плочки, може да изберем такива в цвят, които да освежат и най-тъмното помещение. Вариант е да сложите и винил, ако нямате възможност за голяма инвестиция.

Добавете метал

Металните аксесоари са чудесен начин да освежите тъмните пространства. Златните и медни елементи като огледала, фенери и статуетки или фигурки, са идеални за улавяне на светлината в стаята. 

Сподели: