Интелигентно оформление за малка кухня: 5 съвета

Тя може да бъде красива и удобна  

1112

Да имаш малка кухня всъщност не е толкова лошо. Тя може да бъде много уютна, кокетна и доста шик. Стига да следвате няколко прости правила:

Всичко скрито

Когато проектирате малка кухня, най добре е да дадете предпочитание на затворени системи за съхранение, за да не затрупвате и без това малко пространство. Ако все пак искате да разнообразите интериора с красиви комплекти и буркани с подправки, добавете няколко отворени рафта, на които винаги ще поддържате ред.

 

Всичко си има своето място

Всичко трябва да има своето място в кухнята. Ето защо, преди да започнете да създавате дизайнерски проект, направете списък с необходимите домакински уреди, съдове и кухненски прибори.

Удобно съхранение

Този съвет е пряко свързан с предишния. След като сте решили какво ви трябва в кухнята, помислете къде да поставите всичко това, така че да е възможно най -удобно. Например, в края на горния шкаф близо до мивката, можете да направите рафтове за чаши и чаши. Всичко необходимо за почивка за кафе може да се скрие в отделен шкаф, за да не заема работната повърхност на кухнята. Друго практично решение са издърпващите се кошници, които са чудесни за съхранение на тенджери и тигани.

Дълбочина

Най -важната задача при проектирането на кухня е да се изчисли правилно дълбочината на шкафовете и чекмеджетата. От една страна, те трябва да съдържат всичко необходимо - от любимите ви чаши до блендер и сокоизстисквачка. От друга страна, мебелите не трябва да заемат цялото пространство и да пречат на свободното движение в кухнята.

Цветен спектър

За малка кухня е най -добре да изберете приглушени нюанси, които се срещат в природата. Също така, не комбинирайте прекалено много цветове и боядисайте фасадите на шкафовете така, че да съответстват на стените, за да ги „разтворите“ в пространството.

Сподели: