Игнорирате подробностите в рецептата
Хапва ви се нещо сладичко, но здравословно. Искате да бъде бързо за приготвяне и по възможност да не изисква някакви ...
29/08/2020Понякога една рецепта е и тест по граматика. Всяка инструкция за рязане, кълцане или пресяване, изброена след дадена съставка, трябва да се направи, след като съставката бъде измерена. И така, „1 чаша нарязани орехи“ означава, че целите орехи се измерват в съд с 1 чаша и след това се нарязват на дъска за рязане. Една чаша нарязани орехи е много различна от една чаша нарязани орехи.
Обичате да проверявате сладкиша във фурната
За какво използвате хартията за печене? Повечето ще кажат - за печене, за какво друго! Всъщност тя има и много други ...
06/08/2021Никога не отваряйте вратата на фурната, преди тортата (или бисквитките, или паят) да е започнала да стяга. Обикновено това се случва на 20-ата минута за сладкиши,. Отварянето на вратата на фурната освобождава горещ въздух, който може да промени температурата на фурната и да провали крайният резултат.
Използвате студени съставки
Винаги използвайте съставки със стайна температура (освен ако рецептата не изисква друго). Вземете захарта като пример. Когато се смеси с масло със стайна температура, за да се направи тесто за бисквити, неговите назъбени ръбове издълбават малки въздушни джобове в маслото. Тези въздушни джобове позволяват на бакпулвера или содата за хляб, които по-късно добавяте към сместа, да се разшири и да създаде лека текстура. Ако маслото е твърде студено, захарта не може да създаде тези джобове толкова лесно, което може да повлияе на пухкавостта на крайния резултат.
Фурната е твърде гореща
Ако върховете на вашите кексчета се окажат куполообразни, вместо плоски (което са плоски, улеснява глазурата), фурната ви вероятно е твърде гореща. Но следвахте рецептата, нали? Дори цифровият дисплей на вашата фурна да показва, че е 175 градуса, тези градуси не са 100 процента точни, особено ако имате по-стар модел. Използвайте термометър за фурна, за да осигурите точно нагряване.
Изрязвате тесто за захарни бисквити със стайна температура
Изрязаните бисквитки с перфектна форма трябва да бъдат изрязани от охладено тесто, за да запазят ръбовете им хрупкави по време на печене. Опитайте метода на „тройно охлаждане“ за най-добре изглеждащите захарни бисквитки: охладете тестото преди разточване, охладете тестото след разточване и охладете изрезките на бисквитката преди печене.
Съхранявате кексчетата в херметически затворен контейнер
Мислите ли, че един херметически затворен съд ще запази кексчетата? Съхраняването на охладени кексчета в херметически затворен съд може да ги направи мокри и лепкави. Вместо това покрийте съда с парче фолио.