9 начина да обзаведете кухня в котидж стил

Превърнете кухнята е уютно и комфортно кътче  

6585

Котидж стилът е смесица от винтидж стила и от антични рустикови елементи. Особено популярен е той при обзавеждане на кухните, придавайки уютна обстановка с привкус на романтични времена. Ако искате да обзаведете кухнята си в котидж стил, ето няколко правила, които трябва да следвате:

Отворени рафтове

Отворените рафтове и стелажи, които са закрепени със скоби или конзоли, са задължителен елемент в кухнята. Те придават семпъл, но елегантен вид  и усещане за повече пространство.

Шкафове с остъклени вратички

Светлината и пространството са много важни за котидж стила. Когато избирате обзавеждане, изберете шкафове със стъклени вратички – изцяло или частично. Ако не искате да се вижда какво има вътре, помислете за матирано стъкло.

Дървото като основен елемент

Дървото е основен материал за котидж кухните, но често то е оставено в оригиналния си вид, дори и с леко състарени елементи.

Дървени подове

Дървените подове продават автентично усещане в кухнята. Независимо дали ще изберете боядисан или с естествен завършек, консултирайте се със специалист, за да сте сигурни, че е подходящ за кухнята.

Ламинат/ ламперия

Чувствайте се свободни да използвате ламинирани дъски навсякъде – по стените, тавана, мебелите. Ламперии са нещо характерно за котидж кухнята и могат да се монтират само в долната част на стените или върху цялата стена. Боядисайте в меки тонове като бяло, кремаво или синьо.

Кът за сядане

Отличителен белег на котидж кухнята е комфортът. Това означава възглавнички за сядане, пухкави материи, кът с мека мебел.

Цветовете

Котидж стил кухните се характеризират с меки пастелни тонове, в съчетание с бяло. Не се страхувайте да внесете и малко яркост и да използвате флорални мотиви. Характерни са още пердета, драпериите с разнообразни по мащаб мотиви, тъкани и аксесоари, които създават уют и свежест, без да утежняват визуално интериора.

Аксесоари

Цветни аксесоари, медни старинни детайли, цветни чинии на стената, метал, керамика и дърво се вписват идеално в котидж кухнята. Не забравяйте да добавите и свежа зеленина.

Дървени капаци

Неизменна част от котидж интериора са дървените бели капаци на прозорците. Често те изпълняват ролята на щори и се поставят в долната част, за да осигурят уединение и да позволят на светлината да влиза в кухнята. 

 

Сподели: