7 грешки в дизайна на кухнята

Те дори могат да развалят настроението ви

8195

 Кухнята е място, където семейството прекарва много време, затова е необходимо да подходите към нейния дизайн с разбиране и разумни идеи. Временна мода или дизайн не бива да влияят на цялостния вид на стаята, защото това е помещение, което трябва да бъде актуално и да ви служи години наред. Добре е да внимавате да не допускате определени грешки, за да не се налага да се примирите с временните си увлечения.

10 джаджи, без които кухнята е скучнаИскате ли да направите кухнята си забавна?

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Защо планирането е най-важният процес при трансформирането на кухня

Мивки за баня с уникален дизайнСедяща, висяща или за вграждане – дори и при мивките за баня има голям избор и разнообразие и може да избирате измежду десетки варианти

Всички грешки могат да бъдат избегнати на етапа на планиране декора и преди закупуване на мебелите и необходимото оборудване. Мислете не само за момента, а няколко години напред, защото ремонт на кухня се прави на поне 10-15 години. Когато създавате оформлението, гледайте единноста на стаята. Това е помещение, където елементите работят заедно и е недопустимо да купите например плот, а след известно време да се пристъпи към проектирането на вертикални зони или подмяна на кухненско оборудване.

Също така не си струва да комбинирате, ако решите да направите мебели по поръчка, което означава, че всички елементи трябва да бъдат направени от един майстор. Ако предпочитате готови продукти (ако размерите на кухнята позволяват!), тогава трябва да бъде комплект.

Какви може да са последствията от неправилното планиране?

1. Липса на функционалност на кухнята

Преди да започнете да фантазирате за следващия ремонт, трябва да решите как да инсталирате мебели и оборудване, така че да не губят функционалност. Кухненски комплект с много шкафове може да бъде красив, но не забравяйте, че трябва пространството, в което повече от един човек да минава.

Затова е добре да се оптимизира пространството, трябва да анализирате кои шкафове са по-удобни за използване, внимателно изчислете колко малки домакински уреди, съдове и тенджери имате, какви прибори за хранене използвате ежедневно.

2. Неправилен дизайн на ъглови или U-образни кухни

Ако след пълен анализ се окаже, че просто няма място или малко място за съхранение за инсталиране на линеен кухненски комплект, тогава трябва да обмислите опции за ъглови или U-образни кухни. Тук обаче има определени особености.

В случай на закръгляване трябва да се придържате към златното правило - еднакви елементи трябва да кореспондират, за да има единност в целия интериор. Само тогава ще се радвате на  хармоничен дизайн, в който нищо няма да се намесва и дразни.

Имайте предвид, че скосените ъглови елементи „изяждат“ част от пространството за движение, но ще се наложи и инсталиране на механизъм, който се вади, за да достигнете до най – дълбоката част на шкафа.

3. Хладилникът не е сложен правилно

Вземете предвид правилното отваряне на хладилника, за да стигате без проблеми всички налични рафтове и чекмеджета.

Ако не съобразите тази функция, ще трябва да потърсите друго място за хладилника или напълно да промените подредбата на мебелите - и това е огромна инвестиция на време, нерви и финанси.

4. Еднакви цветове

За много малка кухня заложете на един цвят, стена в подобен тон и без излишни елементи. Така ще създадете максимално изчистено пространство, което визуално ще дава усещане за свобода.

 

5. Неспазване на правилото „работен триъгълник“

Местоположението на различните обекти трябва да бъде в определен ред- хладилник - мивка - плот. Не напразно си струва да положите малко усилия, за да планирате и да освободите място вътре в този триъгълник и нищо да не пречи на движението по време на готвене.

6. Грешен избор на плотове

Съвременният пазар предлага много материали за плотовете, което ви позволява да постигнете хармонична комбинация с други елементи от кухненския интериор. А коя опция ще избере, зависи от финансите, вкуса и практичността, но не трябва да правите компромис, когато я инсталирате.

В по-голямата част от случаите между стената и повърхността на плота са монтирани первази и различни уплътнения, които развалят цялата визия. Опитайте да приближите плота максимално близо до стената, за да не се налага слагане на подобни елементи.

Источник: https://novate.ru/blogs/110120/52957/?fbclid=IwAR1z9vYCwdSx-4ekMaw09JeoAFgPIfevd8eBwd_K6Tr5qlMyPyq2vBprQ18

Кухнята ви има нужда от тази добавкаПространството е много важно за малките градски апартаменти
Сподели: