6 основни грешки в кухнята и как да ги избегнете

Планирате ремонт? Ето какво да не правите? 

15833

Трудни за достигане шкафове

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Когато планирате кухня, комбинацията от чекмеджета и шкафове е от ключово значение. Чекмеджетата са удобни, но може да бъдат прекалено много. Дизайнерите препоръчва чекмеджета на по – долно ниво и рафтове по-горе. По – дълбоките рафтове са добра опция, особено за килера. Ако имате дълбоки, тъмни шкафове, инвестирайте в LED осветление, което ще ви помага за лесната ориентация.

Неудобни ъгли 


Днес дизайнерските решения за ъглите в кухнята са безкрайно много – от интересни рафтове за съхранение, до механизми, с които няма да имате недостъпна зона. Ъглите са чудесно място, на което да сложите кафе – машина или тостер, например.

Липса на вентилацията

 

Когато говорим за кухня, вентилацията е едно от нещата, за които трябва да помислим много внимателно, освен за отвеждане на миризмата от готвене, тя предотвратява и натрупването на мазнина по плотовете. Днес се предлагат изключително красиви модели абсорбатори, които освен, че ще се превърнат в страхотен аксесоар в кухнята, са и безшумни.

Тясно пространство Когато планирате кухнята, помислете за това да имате достатъчно място за движение, за отваряне на шкафовете и за свободно пространство по време на работа. Съобразете формата на помещението, наличието на кухненски остров, маса. Съобразете котлоните, фурната и хладилника да бъдат на удобно разстояние едно от друго, за да ви е удобно придвижването между тях.

Неудобен плот

Плотът е от голямо значение за удобството в кухнята. Прието е да бъде около 60 см,. Но ако мястото позволява, направете го по – широк. Все пак съобразете с големината на помещението, както и нещата, които да върху него да бъдат леснодостъпни.

Недобре планирани уредипреценете големината на уредите, които ще купувате. Ако искате голям хладилник с две или три врати – ще има ли достатъчно място за отваряне на вратите. Височината на фурната удобна ли ви е? Мивката достатъчно широка ли е и съобразена ли е с широчината на плота? Когато отворите миялната, има ли място за преминаване покрай нея? Всяка кухня е строго индивидуална и специфична, затова планирайте мебелите и уредите заедно, за да нямате неприятни изненади в последствие. 

Сподели: