Домовете ни стават все по-малки и по-малки и дизайнерите търсят какви ли не начини да оптимизират всичко - от вещите до пространството, в които живеем и работим. От всички помещения в дома, за кухнята и трапезарията като че се отделя най – малко място. А както знаем, това е зона, която трябва да бъде достатъчно удобна и комфортна.
Вижте няколко идеи за това, как да се възползвате максимално от потенциала на тази стая и как да пестите място.
Сложете масата и столовете до открития килер.
Рафтовете в тази кухня изпълняват функцията на малък килер. Алкохолните напитки са сложени на най-високите рафтове, а ежедневните продукти като какао, кафе и леки закуски са разположени на най-долния рафт за по - лесен достъп. Шкафът с плъзгащи врати в долната част предлага място за чинии и прибори, което дава удобство при хранене.
Сложете пейка.
Този сет за хранене за шестима може лесно може да се промени за осем или повече души, благодарение на пейката, разположена до стената. Това е страхотна възможност за хора, които обичат да се забавляват, тъй като винаги ще имат място за повече гости.
Превърнете плота в маса за хранене.
Инвестирайте в хубав широк плот и го използвайте както като място за приготвяне на храната, така и в маса за хранене. Помислете за място, където да прибирате столовете когато не ги ползвате.
Разширете кухнята си с правоъгълна маса.
Възползвайте се максимално от L-образна кухня, като поставите дълга маса срещу открития плот. Можете също така да вземете репликата от тази елегантна зона за готвене и хранене, като използвате прозрачни пластмасови столове, които създават илюзия за повече място.
Помислете за кръгла маса.
Не се ограничавайте до квадратна или правоъгълна маса. Кръглата маса може всъщност да поеме повече хора, а кривите й добавят усещане за спокойствие към трапезарията.
Изберете маса, монтирана на стената.
Когато пространството е наистина ограничено, стенните маси са решение. Хубавото е, че тази маса може да я ползвате и като работен кът.