5 неща в кухнята, от които нямате нужда

5 неща в кухнята, от които нямате нужда

За да поддържате кухнята си модерна, понякога дори не са необходими скъпи ремонти. Просто направете одит на ситуацията и се отървете от остарелите и немодерни неща - вашият интериор веднага ще блести с нови цветове!

Голям брой ненужни, нефункционални вещи

Напоследък беше модерно да се украсява кухнята, както и други нежилищни помещения в миналото, с различни видове декор. Вази, колекции от чаши и солници, плакати на стената, ретро фигурки, картини и графики! Кухнята трябва да остане възможно най-функционална, работно пространство и много ненужни неща са безполезни тук. Препоръчваме да се ограничите до няколко стилни предмета, красиво да окачите колекцията си от декоративни чинии на стената или да вземете специален рафт за тях.

 

Старо осветление

Сменете остарелите осветителни тела. Това се отнася не само до техния дизайн, но и до техническите възможности. Най-новата тенденция в дизайна на осветлението е биодинамичното осветление, което може да се регулира в зависимост от времето на деня или времето навън. Няма нищо по-депресиращо от ярката, режеща светлина от LED лампи вечер.

Златни дръжки за мебели

Златото в интериора винаги е предизвикателство и трябва да го използвате много внимателно. Прекалявате малко - и получавате лош вкус. Ето защо, ако не говорим за дворцови интериори, по-добре е златните детайли да се използват изключително дозирано.

Пластмасови дъски за рязане

Едно нещо, от което определено трябва да се откажете точно сега, са пластмасовите дъски за рязане. Те не само изглеждат евтини и неестетични, но и бързо стават неизползваеми и нехигиенични. За готвене е по-добре да използвате дървени, за предпочитане твърда дървесина: дъб, бук, акация, пепел, бамбук.

Тежки завеси

Тежките, масивни завеси са подходящи в спалнята, но определено не и в кухнята, където събират само прах. В допълнение, те визуално ще намалят стаята, което собствениците на малки кухни няма да харесат . За кухнята е по-добре да използвате леки завеси, римски завеси или полупрозрачни щори.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...