Изхвърляте ли храна? А знаете ли, че само с няколко прости промени може да облекчите бюджета и да спрете разхищението? Просто трябва да знаете как да я съхранявате правилно. След като вече ви показахме как да съхраняваме пресни плодове и зеленчуци, днес ще дадем съвети за месото, рибата и яйцата, както и за някои сухи продукти.

Знаете ли, че има продукти, които е непрепоръчително да съхранявате в хладилника? Напълно естествено е желанието да ...
20/12/2015Как да съхраняваме....
1. Прясна риба

1. Преобразете огледалотоТова не е ли най-веселото „Добре дошли у дома“, което сте виждали? Предлож...
04/03/2016
Рибата трябва да се съхранява в торбичка върху купа с лед в хладилника. Консумирайте възможно най-скоро! Можете също така да замразите рибата, за да я запазите свежа за по-дълго време.
2. Яйца
Съхранявайте яйцата в оригиналната им картонена кутия. Ако не можете да прецените дали са все още пресни, поставете едно яйце в чаша вода. Пресните яйца трябва да потънат, докато старите обикновено плуват.
3. Месо и домашни птици
Месото и птиците трябва да се съхраняват в оригиналната им опаковка, ако ще ги ядете през следващите ден или два. Ако не, увийте го в калаено фолио или в торбичка с цип във фризера.
За да замразите пушени меса като бекон, шунка и др., увийте ги в навлажнена с оцет кърпа, след това ги покрийте с восъчна хартия и замразете.
4. Брашно
Замразяването на брашно за 48 часа със сигурност ще убие всички насекоми, които може да се развъдят. След това го прехвърлете в плътно затворен съд. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
5. Кафе на зърна
Купете кафе на цели зърна и смелете колкото е необходимо, за да получите най-добрия вкус. Съхранявайте кафеените зърна в херметически затворен и непрозрачен съд, за да ги запазите свежи, и ги използвайте в рамките на 3-4 дни.
6. Сухи съставки
Съхранявайте брашно, ориз или царевично брашно с дафинов лист в контейнера. Ароматът на дафиновия лист ще предпази от мушици.
7. Хляб
Съхраняването на хляб в хладилника няма го запази за по-дълго време, защото средата е влажна. За най-добри резултати дръжте хляба на плота си в плътно затворен плик или съд.
8. Сол
За да предотвратите овлажняването на солта, сложете щипка сух ориз. Оризът ще абсорбира излишната влага и ще предпази солта от слепване.
9. Кафява захар
Съхранявайте кафявата захар във фризера, за да не се втвърди. За кафява захар, която вече е станала твърда като скала, сложете парче хляб в съда, за да омекне.
10. Мед
Медът наистина никога няма да се развали, така че няма нужда да го изхвърляте, когато видите кристали или мътност. Просто го загрейте в микровълновата на средна мощност на стъпки от 30 секунди, докато се избистри и разреди.