Това са коледните сладки, с които ще впечатлите всеки гост

Това са коледните сладки, с които ще впечатлите всеки гост
Източник: freepik.com; unsplash.com

Коледата е времето на уютните вечери, празничната украса и, разбира се... на ароматните сладки, които събират всички около масата. Тази рецепта е не само лесна, но и толкова ефектна, че ще впечатли дори най-изисканите гости.

Тези коледни декорации са толкова сладки

Да направим Коледа още по – светъл и красив празник не е трудно. Наред с подготовката на празничните ястия и па...

18/11/2018

А най-хубавото? Ще изглеждат като произведение на изкуството на масата или като подарък за близки и приятели.

Коледни маслени сладки с глазура – "Снежна магия"

5 начина да замирише домът ви на Коледа

Какво дава завършек на красивия интериор? Сладкият и незабравим мирис, разбира се! Ароматите правят повече, от това д...

04/10/2017

Това са коледните сладки, с които ще впечатлите всеки гост


Необходими продукти за сладките:

250 г масло (на стайна температура)
100 г пудра захар
1 ванилия
1 яйце
350 г брашно
Щипка сол

За глазурата:

150 г пудра захар
2-3 с.л. прясно мляко
1 ч.л. лимонов сок
Хранителни бои (по избор)
Перли, блестящи поръски или други декорации

Начин на приготвяне
В голяма купа разбийте маслото и пудрата захар до пухкав крем. Добавете ванилията и яйцето, като разбъркате добре. Постепенно добавете брашното и щипка сол. Омесете меко тесто, оформете го на топка, увийте в прозрачно фолио и оставете в хладилника за 30 минути.

Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност до дебелина около 5 мм. Изрежете форми с коледни резци (елхи, звезди, снежинки). Подредете ги върху тава, застлана с хартия за печене.

Загрейте фурната на 180°C и печете сладките за около 8-10 минути или докато станат златисти по краищата. Оставете ги да изстинат напълно.

Пригответе глазурата:
Смесете пудрата захар с прясното мляко и лимоновия сок, докато получите гладка и гъста консистенция. Ако желаете, разделете глазурата на порции и оцветете с различни хранителни бои.

Нанесете глазурата върху сладките с помощта на малка лъжица или шприц. Украсете с перли, блестящи поръски или други декоративни елементи. Оставете глазурата да изсъхне напълно.

Защо тези сладки са толкова специални?

Те са невероятно вкусни – топящи се в устата с лек аромат на масло и ванилия.
Изглеждат професионално – с подходяща декорация ще впечатлите и най-критичния гост.
Лесни за направа – идеални за семейно забавление с децатa или за приготвяне в последния момент.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...