Съвети за осветлението в хола

То  е в основата съвършения вид

341

Всекидневната стая в един дом е тази, която обединява семейството. Това е и най – социалното помещение – тук почиваме, разговаряме, играем, забавляваме се, посрещаме гости, работим, гледаме телевизия…Без значение дали основно използвате стаята за развлечение или за релакс, един от най–важните компоненти в нея е доброто осветление. Подходящо осветяване на хола не само създава атмосфера, но и има способността да промени стаята, да зададе настроение.

Специалистите съветват да сложим няколко различни типа осветителни тела, когато планираме стаята.

На първо място идват висящите осветителни тела. Те не само осигуряват цялостно сияние в пространството, но привличат погледа нагоре и могат да бъдат изключителен декоративен елемент.

Настолните лампи са важни, ако имате работна зона. Добра идея е да сложите две тела на помощни масички от двете страни на дивана. Това придава много стилен вид на стаята и създава усещане за баланс.

Подовите лампи могат да се разглеждат и като алтернатива на настолните. Те са решение, ако нямате масичка, на която да ги сложите, заемат малко място (може и в ъгъла) и са чудесни за осветяване на по – тесни и тъмни пространства.

Стенните тела пък добавят допълнителна разпръскваща светлина  в хола. Те изглеждат прекрасно, когато са поставени от двете страни на огледало или произведение на изкуството, и работят като декоративни акценти.

Без значение колко вида осветление комбинирате, умно решение е, ако сложите димер за всяко от тях. Така ще може да задавате сценарии и да осветявате точно толкова, колкото е необходимо.

А ето и няколко изключителни интериори с красиви осветителни тела.

 

Сподели: