Най-често срещаните грешки в интериора на малките стаи

Не ги правете в дома си

1095

Как да направим малка стая уютна и да не изглежда претрупана? Ето петте най-често срещани грешки в декора и как да ги избегнем.

Седемте най-големи грешки при декорация Или какво винаги сте искали да промените в стаята

 

Огледален лабиринт

15 интересни интериорни решения за домаОстроумни и оригинални идеи за дома!

Използването на огледала в интериора помага за визуално увеличаване на пространството. Отражението прави стаята по-светла и просторна, това е факт. Но не е нужно да се обграждате в огледални повърхности в малката стая - рискувате да се превърнете в лабиринт. Освен това огледалните шкафове, тавани и стени са извън мода.

Огледало в необичайна стилна рамка ще се превърне в красив елемент на декора.

Култ към белия цвят

 

Белите тавани, стените, мебелите са на мода. За малките пространства те са истинска находка, но основното е да не попадате в капана на бялото и да не направите интериора скучен и монотонен. Всякакви пастелни нюанси ще добавят индивидуалност в стаята, а на фона на тях белите мебели или лекият текстил ще искрят по нов начин.

 

Сантиментални дреболии

Снимки в рамки, подаръци от приятели, сувенири от пътувания често стават декоративни елементи. Основната грешка е, че всички тези сладки малки неща често не се вписват заедно и  не отговарят на стила на интериора като цяло.

Прекомерните аксесоари правят стаята претрупана, а не стилна. Може да е трудно да се отървете от колекцията от слончета от различни страни, но го направете в името на добрия стил.

 

Преследване на мечта

Да мечтаеш за камина в хола е прекрасно. Но не винаги нашето съкровено желание може да се изпълни в малка стая. Дори ако камината е декоративна, тя ще изисква много място. Такива мащабни елементи диктуват стила на целия интериор и отнемат вниманието. Хамаците в спалнята, роялът в хола и масивните бар плотове в кухнята се нуждаят от голямо пространство. Ето защо, продължете да мечтаете, а за малките стаи използвайте миниатюрни предмети.

Отвъд мярата

 

Най-голямата грешка в декора на малките стаи е нарушение на пропорциите. Прекомерното зониране, таваните на много нива, използването на мазилки и корнизи - всичко това не е тотално. Спестяването на място е ключът към успеха.

Трябва да бъдете по-внимателни с цвета и текстурите, прекаляването с тях в малкото пространство ще направи интериора тежък. Декоративната мазилка може да се използва само като акцент. Тапетът с голям печат е по-добре да си спестите.

 

Грешки при декорирането на малък апартаментДизайнери обясняват защо е безмислено да играем на сигурно, когато декорираме малка стая
Сподели: