Какво да правите ако имате свободна стая

Какво да правите ако имате свободна стая

Ако имате неизползвана стая в дома си, която се използва главно за съхранение на вещи или е напълно празна, може да се трансформира в място, което отговаря добре на вашия начин на живот и нужди.

Стените на детската стая

Детската стая, особено когато предстои ремонтирането й, е повод да се поразтърсите за идеи и възможности. Със сигурно...

22/02/2016

Ето откъде да започнете.

Оценете стаята

Идеалната детска стая

Детската стая понякога се превръща в пространство, запълнено от легла, маса и столове. Е, и купища играчки. Но това, ...

10/12/2015

Не всички пространства са създадени еднакво. Обърнете внимание на плюсовете и минусите на стаята, от размера през осветлението до нейната достъпност. Става ли горещо в определени часове на деня или обикновено е хладно? Откъде е состъпът? Това са само няколко въпроса, за да започнете как да пренастроите стаята.

Може да е изкушаващо да започнете по средата на процеса и да декорирате, но няма да е от голяма полза да имате красиво пространство, което все още няма да използвате. Отделете време и бъдете честни със себе си относно недостатъците на стаята.

Определете какво ще ви направи щастливи

Помислете за вашите хобита и интереси. Може би обичате да правите йога и нямате специално място за разтягане и медитация. Може би работите от вкъщи и в момента използвате кухненската маса като бюро. Направете списък на функциите, които стаята може да изпълнява, за да направи живота ви малко по-лесен.

Създайте перфектното оформление

Независимо дали използвате технология или химикал и хартия, тази стъпка ви позволява да си играете с различни идеи и разположение на мебелите, без да се налага всъщност да ги мъкнете от място на място.

Преди да закупите нови мебели, обмислете всичко внимателно.

Изберете стил

Ако правите стая, която се вижда от други части на къщата, би било логично да декорирате вашето „ново“ пространство в стил, който допълва външния вид, който вече използвате.

Функцията на пространството също ще диктува до известна степен цветовата палитра. Например стая за йога или пространство за медитация биха се възползвали от меки, успокояващи цветове по стените и меки постелки. Без значение как сте избрали да проектирате вашето специално ново пространство, вие искате то да бъде място, където да се чувствате комфортно.

Започнете на чисто

Създаването  на нова стая е идеалният момент да се отървете от всичко, което вече не използвате или имате нужда. Не внасяйте излишни бъркотии! Или намерете нов дом за нещата, които са били съхранявани в стаята, или го дайте на някой друг, който може да го използва.

 

Съберете всичко заедно

Сега идва забавната част: оформяне на преработеното ви пространство според вашето виждане. Започнете първо с големи мебели, след това с по-малки предмети, които са жизненоважни за функционирането на стаята.

Изграждането на пространството по този начин ви позволява да видите как нещата се събират. След това организирайте всички зони, които се нуждаят от това, като фитнес оборудване или библиотеки.

Помислете за използването на многофункционално обзавеждане, като табуретка или странична масичка с място за съхранение, за да извлечете още повече полезност от вашата преработена стая.

Бъдете гъвкави

Нашите хобита и навици се променят през годините, така че начинът, по който сте променили предназначението на стаята сега, не е завинаги. Бъдете отворени за промени и нововъведения. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...