Идеи за аранжиране на малкия хол

Направете стаята визуално да изглежда по – голяма  

1475

Холът е семейната стая в повечето домове, която разбираемо изисква и повече пространство. За съжаление обаче не всички разполагат с такова. Това обаче не бива да е повод за безпокойство. Всичко, което трябва да направите е да аранжирате мястото така, че да изглежда то визулано по- голямо.

Вижте няколко идеи от Better Homes&Garden.

Изберете визуално лека мебел

Обърнете внимание на визуалното тегло на мебелите, не само на действителния им размер. Мебели със светли цветове или такива с повдигнати крака изглеждат по-леки от тъмните или ниската мека мебел.

Използвайте неутрален цвят през цялото време

Използването на неутрална палитра в малка всекидневна е един от най-добрите начини да разширите визуално стаята. Окото може да се движи свободно през нея и пространството се усеща по-ефирно.

Подчертайте вертикала

Пространството на помещението винаги включва повече от хоризонтални елементи. Затова включете и вертикални, за да накарате окото се движи над и под нивото на очите.

Използвайте мебели с малък мащаб

Изберете мебели в мащаб, подходящ за помещението и за хората, които ще го използват. Елегантният дизайн и малкия мащаб на този стол и маса са пример за изчистени линии и форма.

Възползвайте се от светлината

Възползвайте се от цялата налична светлина, за да увеличите визуално пространството. Използвайте светли или бледи цветове, които осветляват помещението, отразявайки светлината. Заложете на светли и семпли като дизайн щори и забравете тъмните пердета.

Силата на белия цвят

Няма да сбъркате ако обзаведете малкия хол изцяло в бяло - бели стени, светъл под и бели мебели. Всички елементи са обединени от този цвят и създават илюзия за безкрайност.

Сложете табуретка вместо маса

Мултифункционалните мебели, като тази табуретка – маса са перфектно решение за малката стая. Така мястото за сядане може да се използва и като такова, за да поставите чаша или книга, например. 

Сподели: