Фън – шуй съвети за по – щастлив дом

И за повече баланс в живота

4490

Всички сме чували за силата на Фън Шуй и колко полезен е той когато организираме дома си. Ето защо ако искаме да направим някои подобрения в дома и живота си, е добре да се обърнем към основните правила, които това учение ни дава за интериора.

Трябва да признаем, че е доста трудно да организираме дома си до последния детайл по фън шуй. Има специалисти, които могат да ни помогнат и да ни дадат насоки. Ако започвате тепърва да обзавеждате свое жилище и държите да е по източните принципи, може да потърсите експерт, който да ви насочи. В случай, че търсите само малки промени обаче, може да се опрете на основните правила.

Целта на Фън Шуй е да постигнем хармония между дома ни и собствената ни енергия. Това ще ни накара да се чувстваме по-добре и балансирано, и ще превърне жилището ни в едно по- щастливо място.

Изхвърлете ненужните неща

Всички държим много безполезни неща в домовете си. А за Фън Шуй това не е добре. Изхвърлете всичко, което ви затрупва и което не ви прави щастливи. Така ще почувствате веднага облекчение!

Чист въздух

Да имате чист въздух е много важно. Затова отваряйте често прозорците, а ако имате инсталация за пречистване на въздуха, я пускайте често. 

Телевизор в спалнята?Според Фън Шуй, трябва да избягвате използването на каквито и да е електронни устройства в стаята, където спите. Според фън шуй това няма да ви позволи да постигнете добър нощен сън. Така че, ако имате телевизор в спалнята си, покрийте го, когато лягате.

Огледала

Закачете огледалото до входа, но внимавайте за мястото му. То не трябва да гледа към входната врата, защото така добрата енергия на Чи ще се върне обратно вместо да влезе в дома.

Вход

Вашият вход е мястото, където енергията влиза в дома ви. И трябва да бъде отворен. Не поставяйте никакви предмети на входа, тъй като те могат да нарушат правилния поток на енергия.

Сподели: