5 опции за разделяне на жилищното пространство

За малки и големи апартаменти

559

Когато сте разкъсани между желанието да се отървете от ненужните стени и нуждата да имате ясно зониране на пространството, на помощ идва остъклените прегради. Вижте няколко идеи, които ще ви покажат опциите за разделяне на жилището – от малко студио до голям апартамент.

15 идеи за прегради, с които ще придадете индивидуалност на помещението За всеки стил и вкус

Апартамент за момиче, 40 м²

18 забележителни паравана за стая, които ще помогнат да преосмислите пространствотоРешение ако искате да зонирате помещението

Стъклените прегради са най-добрите приятели на малки пространства. Благодарение на тях дизайнерът обособява място за отделна спалня, без да се блокира светлината в дневната. За повече неприкосновеност на преградата има завеси, а таванът в спалнята е в розово, което създава единност на интериора.

Апартамент от 33 м²

Тук стъклените прегради са направени по поръчка и стоят между кухнята и дневната. За тях е избран белия цвят, за да се впишат в цветовата палитра на интериора. Тъй като няма място за инсталиране на обичайните плъзгащи се прегради, дизайнерът избра модела на хармоника.

 

Просторен апартамент за семейството в Барселона

В този просторен апартамент с много архитектурни детайли преградите са инсталирани между главната спалня и банята. Стъкло помага да се запази целостта на пространството, но спират влизането на шум от вода и пара от банята в спалнята.

Апартамент от 120 м²

120 кв.м жилище е умело подредено. Реално това са три малки апартамента, но собственикът не иска да слага стени между тях. Вместо тях се слагат плъзгащи се стъклени стени, което дава усещане за свобода, дори когато вратите са затворени. В допълнение, интериорът може да бъде лесно модифициран, с едно движение на ръката.

Апартамент от 193 м²

Изолирана кухня или комбинирана? За това жилище компромисът е в този интересен разделител. Тук таваните са доста ниски, а вертикалните ламели правят помещението визуално по-високо. Като цяло такива прегради имат декоративна цел и създават интересен фон за трапезарията.

 

Хитри решения за разделител на стаятаПридайте стил на малката стая  
Сподели: