10 експертни съвета за комфортна всекидневна

Не пренебрегвайте комфорта и удобството на всекидневната стая  

4790

Една стая колкото скъпо и стилно да е обзаведена, няма как да има уют и да предразполага за почивка, ако не е удобна за ползване и не отразява личния ви стил.

Ето няколко експертни съвета как да създадете комфортна стая.

Започнете с дивана

Намерете диван, който да обичате и на който да се наслаждавате докато седите на него.  Удобството е ключът за това. Няма как да се отпуснете, ако се притесняват за скъпата материя или да не разлеете нещо. Затова помислете за дървени поставки на подлакътниците, където да поставяте напитката си.

Комфорт

Всекидневната трябва да бъде проектирана, така че да има къде да сложите краката си и да се отпуснете.

Местата за сядане

Не купувайте фотьойли, които са твърде големи и запълват пространството. Винаги е добре да имате няколко места за сядане, наред с дивана. Важното е да са удобни и подвижни, за да може да ги местите.

Килимът

Килимът внася уют и топлина в стаята, затова не го пренебрегвайте, особено ако подът е от камък или теракот. Съобразете всички мебели да са върху него, но и да не е прекалено голям и да обземе стаята.

Не забравяйте светлината

Осветлението е ключов декоративен елемент и е от съществено значение за създаването на атмосфера вечерта. Помислете за използването на комбинация от стандартни, настолни и стенни светлини.

Намерете фокусна точка

Първо и преди всичко, решете какво искате да бъде фокусът на стаята. Дали телевизорът е важен или камината, а може би и някоя картина? Помислете как да ги подчертаете.

Лампа

Светлината на лампата е от толкова голямо значение в хола, защото придава интимна атмосфера, но и е прекрасен аксесоар.

Инвестирайте в големи мебели

Инвестирайте в качествени и големи по размер вещи, като диван. Те грабват вниманието и са значение за цялостната схема, но наред с това са и много комфортни.

Използвайте пространството

Пространството около обектите е също толкова важно, колкото самите обекти, за да създадете балансиран интериор. Например диван с повдигнати крака дава илюзия за повече пространство.

Баланс

Поставете масичката за кафе на една и съща височина като канапето. Уверете се, че килимът е подходящ за помещението, експериментирайте с мащаба - балансирайте големи и по-малки елементи в една стая. 

Сподели: