Вертикална градина: 7 оригинални идеи

Вертикална градина: 7 оригинални идеи

Ако сте уморени от саксии за цветя на первази и шкафове, но не искате да се откажете от живи растения в къщата, има изход - фитостена. Ето седем свежи идеи за перфектната вертикална градина.

Рамки

За да създадете необичайна зелена стена, намерете няколко стари рамки за картини и отглеждайте растения в тях. Използвайте телена мрежа като основа и запълнете пространството с мъх и сукуленти. Те не се нуждаят от много вода, така че се съчетават перфектно един с друг.

Вертикална градина на балкона

Затворен балкон или вътрешен двор - ако имате такъв - е идеален за жива стена. По този начин можете да се насладите на зеленината, без да претрупвате пространството с големи саксии, които могат да блокират гледката.

Модулна система

Шестоъгълните рамки са идеални за малки апартаменти. Освен това с модулните системи е лесно да започнете с малко и постепенно да добавяте клетки, покривайки цялата стена с растения.

Градина в банята

След дълъг работен ден си позволете да се отпуснете и да се докоснете до природата, като се потопите във ваната. Ако в стаята няма достатъчно естествена светлина, използвайте специални LED лампи.

Минималистичен интериор

Стена от растения е чудесна за семпъл интериор в монохромни тонове. С негова помощ ще внесете малко зеленина и няма да натоварите пространството с ненужни детайли.

Фитостена от мъх

Ако искате да създадете вертикална градина, но не сте готови да отделите много време и усилия за поддръжка, мъхът е вашият вариант. Не се нуждае от много слънчева светлина, вода или тор. Просто напръскайте стената със спрей бутилка няколко пъти седмично.

Стълбище

За да внесете жар в интериора на селска къща, свободната стена до стълбите може да бъде украсена не с картини, снимки или огледала, а със зелени растения.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...