Според Фън Шуй, това са растенията, които трябва да имате в дома си

Защото някои растения носят щастие  

34265

Не е тайна, че растенията могат значително да подобрят енергията в пространството. Те имат силата  да намалят въздействието на някои отрицателни елементи, пречистват въздуха, успокояват. Според източното учение фън шуй растенията със заоблени форми или листа са по-предпочитани от тези остри. Това се дължи на факта, че формата имитира общото движение на Чи, положителната енергия.

Ако следвате принципите на фън шуй и искате да добавите растение в дома си, имайте предвид, че някои са много благоприятни когато са разположени на стратегически места и определени зони. Вижте какво съветват експертите.

Входа

Тъй като това е началната точка във всеки дом, важно е да генерирате колкото се може повече чи в тази област, особено ако искате да привлечете повече пари. Растения като дървото на живота може да привлече богатство и да помогне за вашия бизнес.

Всекидневна

Точно като входа, дневната е област, където трябва да бъдат генерирано големи количества чи. Поставете малабарски кестен или красула. Ако предпочитате цветя, сложете ваза или саксия с хризантеми.

Спалня

Тъй като растенията представляват жива енергия, повечето растения могат да разрушат съня. Но орхидеите може да са изключение, тъй като те стимулират добрия сън и помагат за по – силната връзка.

Кухня

Китайците често горят билки, за да пречистят пространството след конфликт или спор, така че те могат да се разглеждат като пречистващо средство. Допълнително предимство е, че като имате билки във вашата кухня, ще бъде в удобство при готвене.

Прозорците

Основно правило е да не слагате тук растения с бодли, защото те блокират добрата енергия. Изключение прави обаче алое, което е подходящ избор за това място.

 

Сподели: