Перфектната тераса: 5 основни компонента

Перфектната тераса: 5 основни компонента

Необходими са само пет неща, за да превърнете и най-малката тераса или балкон в идеалното място за почивка.

Растения

Невъзможно е да си представим мечтана тераса без живи растения. Буйната зеленина ще създаде спокойна атмосфера, ще ви предпази от ярките лъчи на обедното слънце и ще позволи да се скриете от любопитни очи. В допълнение, стилни саксии могат да станат неразделна част от декора.

 

Стилно обзавеждане

Както в интериорния дизайн, терасите и балконите също имат свои тенденции. Сега естествените материали са на върха на популярността, така че при избора на мебели дайте предпочитание на предмети от дърво и ратан.

 

Текстил и аксесоари

Ярък килим, многоцветни възглавници и одеяла ще създадат топла и уютна атмосфера на терасата или балкона. Също така атмосферата може да бъде допълнена с плетен пуф, ваза с прясно отрязани цветя и необичайни свещници.

 

Осветление

Друг също толкова важен детайл е осветлението. За да създадете релаксираща среда за вечерни събирания, помислете за мека, приглушена светлина с гирлянди, фенери и свещи.

 

Всичко необходимо за комфортен престой

Помислете за всичко, което може да ви е необходимо за добра почивка. Например, комарите неизбежно ще се появят вечер, така че се запасете със специални свещи или лампи. Ако не можете да си представите уикенд без барбекю, вземете скара. Не си отказвайте удоволствието.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...