Как да подготвим градината за пролетта

Как да подготвим градината за пролетта

Пролетта вече е тук и работата в градината става все повече. След есенното почистване и зазимяване на градината, сега е времето, в което трябва да започнем подготовката й за пролетта и летните месеци.

За начало почистете хубаво градината от всички листата, клонки и отпадъци, които са се събрали през зимата.

Оформете местата, на които планирате да посадите цветя. Съобразете с вида, киселинности и влагата на почвата. Мястото огряно ли е от слънце или е по –сумрачно? Става ли течение? Изберете такива цветя, които ще бъдат устойчиви на условията.

Не забравяйте да наторите земята. Цветята черпят от почвата всички видове хранителни вещества, необходими за техния растеж и развитие. За правилното им развитие на всяко растение са необходими три основни елемента: азот, фосфор и калий, в различно съотношение в зависимост от изискванията на конкретното растение.

Оформете тревата. Сега е времето, в което да оформите поляната. Не забравяйте да я поддържате равна и не допускайте да израсне прекалено. Това ще гарантира нейната плътност и ще се радвате на красива градина през топлите сезони.

Подкастрете дърветата и храстите. Изрежете израсналите клонки, за да подсилите дървото, да регулирате формата и големината на дървесни и храстови растения и да подпомогнете развитието на цъфтеж, листа, плодове.

За всичко това обаче се нуждаете и от правилните инструменти.

Ето топ 5 на задължителните за всяка къща уреди, с които ще се радвате на красива, цветна и подредена градина.

Гребло

Инвестирайте в качествено и здраво гребло, с чиято помощ ще събирате трева, изсъхнали клонки, мъх, отпадъци.

Ножици

Заложете на няколко вида ножици – за дървета, храсти, лозарски ножици. С тях ще си гарантирате, че ще имате всичко необходимо за перфектната поддръжка на двора.

 

Триони

Ръчни, електрически, акумулаторни или бензинови триони са незаменим помощник във всяка градина.

 

 

Те са идеални за поддръжка на дърветата, за рязане, за оформяне на храсти.

Косачка за трева

Тук разнообразието на модели и видове е огромно. Според големината на вашия двор, съобразете в каква да инвестирате. Търсете обаче такива с мощен мотор, с които поддръжката на тревата ще е леко и лесно.

Пръскачка

Хубавата градина означава и много грижи, постоянна поддръжка и подхранване. Ето защо пръскачката е задължителна за всеки двор. Инвестирайте в лека и удобна за носене, с която прецизно ще може да се грижите за двора.

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...