Как да почистим ефективно дома и градината

Предлагаме ви няколко насоки, които да следвате когато започнете почистването

2605

Есента е времето, в което правим традиционно есенно почистване на дома, за да го подготвим за зимните месеци. Възползвайки се от все още топлите дни и слънчеви часове, е хубаво да обърнем внимание и на двора или градината, за да се отървем от нападалите листа, клонки и шума.

Предлагаме ви няколко насоки, които да следвате когато започнете почистването.

У дома

Един от уредите, без които едно домакинство не може, е прахосмукачката. Търсейки нова машина за почистване, често се объркваме от всички цифри, надписи и екстри, сравняваме различните модели и марки, и резултът е още по - голямо объркване.

За да изберете най-добрият за вас модел, обърнете внимание на няколко фактора - мощност, възможност за сухо и мокро почистване, филтри, аксесоари.

За оптимален резултат експерти съветват да изберете модел, който предлага както сухо, така и мокро почистване.

На пазара има модели, които се справят с най-различни задачи, свързани с почистване - прах, метални стружки, боклуци или течности, които се поглъщат от тях без усилие.

С прахосмукачките на STIHL за мокро и сухо почистване, почиствате с лекота подовите покрития у дома или в работилницата. Моделите SE 62 E и SE 122 E са оборудвани допълнително с контакт за автоматично включване за свързване на електрически инструмент, с чиято помощ, получената при пробиване, рязане с трион или шлифоване прах, се засмуква още, докато работите.

На двора

Нападалите листа и шума са един от най-големите проблеми във всяка градина или двор. Почистването им обаче е изключително лесно и ефикасно, стига да ползвате правилните за това уреди. Изберете най-ефективния инструмент според терена и площта, която трябва да почистите.

Така, например с уредите, носени на гръб може да почистите големи площи, акумулаторните са подходящи за градини или двор, а с ръчно водения бензинов модел може да работите и в силно запрашени райони. На който от тях да заложите, шумата, окосената трева, остатъци от подрязването на жив плет и дори хартиени чаши и кенчета ще бъдат ефикасно почистени от силната въздушна струя. 

Бензиновият уред за засмукване и раздробяване SH 86 на STIHL може да засмуче голямо количество шума, окосена трева или отрязани клонки на жив плет и храсти, и да ги раздроби, така че обемът им да бъде намален до 10 % от първоначалния. Полученият надробен материал може да бъде използван директно за компостиране или мулчиране.

Оптимален за почистване на площите около дома е електрическият модел SHE 71, който засмуква с лекота опадалите листа и други леки градински отпадъчни материали. С включените в серийната окомплектовка допълнителни принадлежности, и двата модела могат да се използват и като уреди за обдухване.

С предлагания като допълнителна принадлежност за уредите за обдухване и за засмукване и раздробяване комплект за почистване на улуци с дължина 3 м, отстранявате боклуци и шума от трудно достъпни места.

Когато се налага да чистите големи площи като двор или складово помещение, заложете на механичните метли. Те заместват класическата метла, но са в пъти по - ефективни и бързи благодарение на механичният способ на „метене“.

В гаража

Всички сме виждали мощните машини - водоструйки по бензиностанции и специализирани автомивки, с които се мият автомобилите. А какво ще кажете да имате такава у дома? С нея много лесно и ефикасно ще може да измиете колата, велосипеда или градинските мебели, и дори да почистите каменната настилка в двора.

В зависимост от нуждата, можете да регулирате налягането директно от дюзата и да отстраните и най-упоритите петна. Когато избирате водоструйка обърнете внимание на дължината на маркуча, налягане, аксесоари. В асортимента водоструйки на STIHL със сигурност ще намерите подходящата за вашите нужди.

И така, снабдени с качествени инструменти, почистването и поддръжката на дома и градината са лесни и приятни.

 

Сподели: