9 идеи за оформление на дувара в градината (част 1)

Направете го произведение на изкуството

2274

Обикновено смятаме, че оградата има само защитна функция и служи като преграда за любопитни съседски очи или за погледите на минувачите. И тъй като стената е част от градината, защо не я превърнете в творчески проект, който да привлича вниманието?

Ето няколко идеи от Novate.

1. Къщички за птици

Малки цветни къщички са чудесен и бюджетен начин да украсите обикновена дървена ограда.

2. Дънери

 

Ако имате повече дървена, нарежете ги и декорирайте оградата.

3. Малки детайли

Изрежете фигурки в оградата, за да създадете интересен ефект. Това може да са съвсем прости модели, като сърца и геометрични фигури, или по-сложни под формата на цветя, животни.

4. Карвинг

Ако имате талант, направете интересни фигури от дървета. В случая тези войници са много ефектен и интересен декор.

5. Нарисувайте картинаНарисувайте картина с помощта на различни по цветове капачки от бутилки. Проектът е доста сложен, но изключително ефектен.

6. Струни

Дървена ограда, украсена с надписи в популярната техника на струнното изкуство. Въпреки цялата сложност на техниката творците ще могат да реализират този проект с помощта на дървени рамки, направени от дъски и дебели нишки.

7. Ярки саксии

Обикновените консервни кутии са друг начин да украсите скучната ограда от дъски. Просто боядисайте бурканчетата с весели цветове, засадете малки растения в тях и ги прикрепете към оградата.

8. Живопис

Всеки, който има художествени умения, може да се опита да освежи оградата с цветна живопис. Тази идея е подходяща както за декориране на дървена ограда, така и на камък, бетон или ламарина.

9. Портрет

 

 

Портретът на момиче, допълнен от гъста растителност, е интересен начин за декориране на скучната бетонна ограда.

Сподели: