7 неща, с които ще преобразите двора

Само за два дни може да създадете мечтаното кътче  

1875

Сега, след като лятото е в разгара си (най-после) не ни остава нищо друго, освен да се наслаждаваме на двора или терасата. На всеки се случва обаче да не може да се организира навреме и да не успее да приведе мястото на открито в подходящ вид. Не се притеснявайте. Само за два дни или един уикенд време, с добра организация лесно ще го преобразите и ще бъдете готови за вечерно парти.

След като имате терена, първо го приведете в приветлив вид – махнете излишните вещи, подредете и почистете. Ако организирате терасата и тя има нужда от освежаване на стените, изберете цвят боя (внимавайте да е подходяща за външни пространства) и боядисайте. Ако имате двор, погрижете се на оправите оградата, да окосите тревата, да поправите счупен навес или да махнете ненужните неща.

И така, време е за пазар. Ако имате стари мебели, може да ги извадите и почистите, ако не – помислете за нови попълнения според бюджета ви. На пазара има вече много достъпни варианти, които са подходящи за всеки джоб.

Ето от какво още се нуждаете, за да организирате вашето място навън.

Килим

Изберете модел, който е подходящ за външни условия. Освен, че ще придаде цвят и уют, с него ще прикриете пода, ако не ви харесва или има някакъв дефект и ще оформите зона.

Декоративни възглавници

Всеки двор или балкон има цветя, но и няколко декоративни възглавници във флорални мотиви не са лошо предложение. Изберете устойчиви на ултравиолетови лъчи и дъжд,

Барбекю

Няма как един двор да мине лятото без парти и барбекю. И тук изборът е огромен и зависи както от бюджета ви, така и от мястото, с което разполагате. Ако имате малка тераса, вземете мобилен малък грил, който може да приберете някъде. Ако се радвате на голям двор, инвестирайте в качествен уред, който ще ви служи дълго.

Осветление

 

Не забравяйте тази важна част от декорацията. Малки светлини – гирлянди са много романтични, но може да изберете и фенери или големи красиви външни лампи.

Хамак

Ако нямате дървета, на които да го вържете, не се притеснявайте. Вземете такъв с метална стойка. За терасата пък може да изберете висящ хамак – стол, само се уверете, че е захванат добре.

Чадър/ шатра

Не чакайте слънцето да блесне в очите ви, за да се сетите, че трябва да вземете мерки. Ако имате двор, може да помислите и за дървен навес с пергола и пердета.

Саксии с цветя

Какво е един двор или тераса без цветя. Изберете видове, подходящи за мястото и ориентацията, а ако нямате място, помислете за вертикална градина. 

Сподели: