5 неща, които трябва да знаете за вашата мини – градина

5 неща, които трябва да знаете за вашата мини – градина

Да направите малка градина на малко място е вид предизивикателство. Да, хубаво е да се докоснете до свежата зеленина или първите цъфнали цветове, но трябва да мислите и как да обогатите почвата, колко често да поливате и как да запазаите чистота в градината.

Ако все още имате колебания за вашата градинка, ето нашите съвети:

Решете какви растения искате и защо

   

Харесвате билки за готвенето? Домът ви се нуждае от освежаване с малко декоративни цветя. Често отсъствате от вкъщи и ви трябват растения с по-малка нужда от грижи? Имате ли място с достатъчно светлина?

Поемете дългосрочен анагажимент

Да имате саксии с растения не трябва да приемете като временна прищявка. Гледането и поддръжката на малката градина не е ангажимент за месец – два, а дългосрочно. Но и не приемайте задачата като някакъв непосилен труд. Необходими са само няколко минути на ден да ги полеете, половин час да ги плевите и малко да почистите. Този процес действа успокояващо и е вид терапия, а чувството да видите цъфналите растения е неповторимо.

Направете ваше проучване

Различните видове растения се нуждаят от различни грижи, затова си набавете базова информация как да се грижите за тях.

В интернет пространството има най-разнообразна информация за това от как да ги запазите по-дълго време здрави, до поливане и торене. Имайте предвид, че някои видове са едногодишни, други многогодишни, а трети заспиват „зимен сън“.

Ще има битки и победи

Подгответе се, че не всяко растение ще оцелее. Ще има и такива, които колкото и да се грижите за тях, просто не се приспособяват и загиват. Но не губете надежда, поддържайте и се грижете редовно за всяко едно и ще имате най-красивата градина.

Споделяйте опита

Накарайте и вашите приятели да заобичат растенията като споделяте опита и резултатите с тях. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...