5 идеи за малкия вътрешен двор

Превърнете го в оазис

868

Един от най-добрите начини да превърнете малкия вътрешен двор от скучно в забележително пространство е като добавите ярки бистро маса и столове. Цветните външни щори кореспондират с мебелите и добавят усещане за релакс и лято. Ако подобни щори не са опция, защо да не сложите декорация, подвижен параван или разделител - ограда вместо това?

Ако пространството е тясно и ограничено, и не искате мебели, които да се натрупват в пространството, хамакът може да бъде точно това, от което се нуждаете. Завържете го за дърво или прикрепете към здрава стена с кука. Сложете удобна възглавница и няма да искате да станете оттук. Ако времето все още не е горещо, изберете място, на което да може да се наслаждавате на слънцето възможно най- дълго.

 

Понякога всичко, от което се нуждае вътрешния двор, е нещо семпло и непретенциозно. Затова, ако може да оформите пространство на две нива, оформете кът за вечеря с класически мебели от дърво. Аранжирайте масата и се отпуснете с чаша освежаваща напитка.

Ако търсите релакс, бохо или марокански стил е може би това, което е най-подходящо за вашия двор. Играйте с ярки цветове като розово, кобалтово синьо и оранжево, а изобилието от бродирани възглавнички за сядане и външният килим придават красив облик.

Създайте специална зона за сядане във вътрешния двор с L-образна пейка, сгушена в единия ъгъл. Тя може да бъде изработена от бетон, както се вижда тук, или за по-практичен вариант, да бъде с дървени седалки с повдигащи се седалки. Няколко ватирани възглавници гарантират уюта и комфорта. Покрийте с балдахин, за да осигурите сянка в дните, когато слънцето в ярко и силно.

Сподели: