4 правила за градинарството на малка площ

Дори и на терасата може да се радвате на градина  

622

Създаването на малка градина върху ограничена площ, особено в градски условия или в апартамент (на терасата/ балкон), може да бъде доста голямо предизвикателно. Много е приятно да се наслаждавате на зелените или цъфтящи растения, но трябва да планирате видовете, които избирате, как да ги позиционирате, да съобразите ориентацията на жилището си, да мислите за редовното напояване.

5 евтини собственоръчно направени идеи за градинатаПозабавлявайте се със следващите пет идеи, които можете да осъществите със собствените си ръце

От Real Living ни дават няколко съвета за успешно градинарство на малката площ.

Решете какъв вид растения искате и защо

9 идеи за градина на балкона Предлагаме ви решение с няколко градински проекта, които са подходящи за много малка градина или балкон  

Харесвате билки, които можете да използвате за готвене? Или предпочитате цъфтящите растения, които да ви радват с колорита си? Когато избирате вида растение, който ще сложите, помислете и за грижата, която трябва да положите за тях. Също толкова важно е да се запитате: има ли мястото достатъчно слънчева светлина и става ли течение?

Поддържайте ги

Не гледайте на градинарството като на едноседмична прищявка. Това е нещо, което изисква постоянство, търпение, грижа. Редовно поливайте, плевете и почиствайте. Не забравяйте да торите вашите растения, за да ви радват с цветове.

 

Направете свое проучване

Различните видове растения се нуждаят от различни грижи, затова се запознайте най – общо с това как да ги гледате. Интернет предлага множество ръководства - от поддържането на, до размножаването и пресаждането им. Освен това ще знаете как да ги зазимите, ще разберете кои са симптомите, че едно растение не се чувства добре, че има нужда от вода или че ги преполивате. Отделете малко време, прочетете и след това вземете цветята, които смятате, че ще може да обгрижвате най – добре.

Ще имате възходи и падения

Не губете надежда, ако ментата увяхва или кактуса не иска да се хване. Всеки има падения и се учи от опита си. Опитайте се да намерите източника на проблема, опитайте отново, следващият път може да имате успех.

Как да създадете вертикална градинаПридайте нов облик на градината с нашите предложения  
Сподели: