5 основни съвета за обзавеждане на детската стая

Тя винаги е специална

1554

Обзавеждането на детската стая може да е трудна задача, особено ако имате няколко деца и само една стая. В крайна сметка трябва да вземем предвид не само техните предпочитания, но и интереси, възраст и не на последно  място – бюджета, с който разполагате. Задачата изглежда, на пръв поглед, е невъзможно, но има много идеи за това как да се създаде много удобно, уютно и хармонично място.

В детската стая не забравяйте да изберете основните зони - зона за спане, зона за игра, зона за обучение и свободно време, за съхранение.

 

Ако създадете стая за новородено, интериорът около него трябва да е удобен не само за бебето, но и за родителите. Маса за смяна на пелени, настолна лампа с мека светлина, скрин за дрехи и удобни рафтове за кърпи, кремове и пелени, са основните неща, които трябва да се предвидят.

 

Ако детето е на възраст от 2 до 6 години, опитайте се да организирате повече свободно пространство. На тази възраст децата предпочитат да играят не само на пода. Затова помислете за пързалка, къщичка, палатка.

Не забравяйте да помислите за пола и интересите на детето, на тази възраст те вече има своя собствена идея за красота и любими герои.

 

Ако детето ви има любим цвят, заложете на него при аксесоарите – пердета, килим, чаршафи. Децата често променят увлеченията си и ще трябва да сте гъвкави, следвайки тези промени.

 

На деца в училищна възраст е необходимо да се осигури удобно място да учат, затова помислете за бюро и всички необходими рафтовете за офис консумативи, както и за съхранение на играчки или малки неща. Многофункционалните чекмеджета помагат за поддържането на помещението в ред.

Разбира се, потърсете и достатъчно голям гардероб, както и кът за практикуване на хоби, ако има такова.

 

Покажете страстта на децата си. ако обича да рисува, поставете рисунки и творения на водно място. Така то ще знае, че произведенията му са ценни и ще добави лично излъчване в стаята.

Или организирайте мини фитнес зала за спортните фенове.

Ако детето има мечта – пресъздайте я чрез мебели, стикери или декорация.

 

За децата в тийнейджърска възраст заложете на елементи които са не само за обучение, но и за развлечения. Включете децата в избора и закупуването на тапети, мебели, както и всички елементи от интериора на тяхната стая. Така тя ще се превърне в тяхното специално и най – любимо място.

 

 

Сподели: